Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Občané Frýdku-Místku ušetří za teplo a teplou vodu

25. března 2015 13:02 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané Frýdku-Místku budou oproti původnímu předpokladu platit za teplo a teplou vodu za rok 2015 méně. Městská společnost Distep, která je téměř z devadesáti procent dodavatelem tepelné energie pro vytápění objektů a dodavatelem teplé vody na území města, ve spolupráci s vedením města sníží cenu tepla.

Ve Frýdku-Místku bylo zahájeno blokové čištění

20. března 2015 11:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zaměstnanci frýdeckomísteckých Technických služeb zahájili v minulém týdnu blokové čištění města. To zahrnuje strojní i ruční úklid komunikací, ale také opravy kanálových vpustí. Souběžně s těmito pracemi probíhají také další práce spojené s jarním úklidem.

Anketa společenské odpovědnosti za rok 2014

20. března 2015 11:35 | Ostrava-město | Marek Remeta

Devatenáctého března v odpoledních hodinách proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků Ankety Institutu společenské odpovědnosti za rok 2014. Nominované společnosti mohly získat ocenění v jednotlivých kategoriích a jedna z nich se také stala absolutním vítězem této prestižní ceny.

Fasády některých budov ve F-M si zaslouží ochranu

19. března 2015 14:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Náměstek primátora Jiří Kajzar se chce věnovat problematice zateplování budov ve městě. Zateplování snižuje náklady na vytápění budov, některé objekty ale tímto zásahem ztrácejí určité architektonické prvky. To se Jiřímu Kajzarovi nelíbí a chtěl by do budoucna tuto situaci řešit.

Ve Frýdku-Místku startuje jarní úklid

13. března 2015 12:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecké Technické služby už jsou připraveny na jarní úklid města. Spolu s čištěním komunikací od posypového materiálu, včetně blokového čištění ulic, budou pracovníci uklízet také například chodníky nebo schodiště a úpravou projde také veřejná zeleň.

Kino Petra Bezruče ve F-M se možná brzy změní

11. března 2015 12:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Kino Petra Bezruče se možná brzy radikálně změní. 10. března byly v kině slavnostně vyhlášeny výsledky architektonické soutěže na jeho rekonstrukci a modernizaci. Přítomní byli zástupci zadavatele, tedy města Frýdku-Místku, členové odborné poroty i samotní účastníci soutěže.

F-M kupuje levnější energii a snižuje její spotřebu

6. března 2015 12:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Magistrát města Frýdku-Místku zahájil před pěti lety centralizovaný nákup energií pro své instituce. Díky tomu se mu do dnešních dnů podařilo ušetřit na plynu a elektřině řádově několik milionů korun. Nákup energií plánuje i letos. Město šetří mimo jiné ale i díky nižší spotřebě elektřiny.

Město F-M je úspěšné v žádostech o evropské dotace

5. března 2015 13:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek je úspěšné v žádostech o dotace na zateplování budov, které jsou v jeho majetku. Díky tomu již řadu let šetří nemalé finanční prostředky. V těchto dnech se opět chystá požádat o další evropské dotace.

Sídliště Slezská ve F-M čekají další velké úpravy

3. března 2015 13:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Sídliště Slezská ve Frýdku-Místku čekají další velké stavební úpravy. Město v tomto měsíci zahájí třetí etapu jeho revitalizace. Ta zahrnuje vybudování nových chodníků, rozšíření vozovek i výsadbu nové zeleně.

MP F-M přijala nového asistenta prevence kriminality

26. února 2015 13:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zkraje února přijala frýdeckomístecká městská policie do svých řad nového člena. Jedná se o asistenta prevence kriminality. Jeho náplní práce bude dohlížet na pořádek ve městě a působit preventivně na jeho obyvatele.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více