Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

YOGA & DANCE Spring Festival: Díky józe Jivamukti pročistíte tělo a uklidníte mysl

17. dubna 2024, 20:11

Nevíte, jak začít? Hledáte jógovou inspiraci? Ať tak či onak, pokud vás jóga aspoň trochu baví, zakroužkujte si v kalendáři termín 26.-28. dubna. Právě poslední dubnový prodloužený víkend máte jedinečnou příležitost proniknout do světa jógové praxe lektorů z New Yorku, Mallorky, ale i Bratislavy, Prahy nebo Ostravy. Odstartujte jaro v Dolní oblasti Vítkovic. Načerpáte novou energii, poznáte nové lidi.

5 kroků, jak si udělat období menstruace příjemnější

17. dubna 2024, 20:09

Menstruace bývá pro mnoho žen obdobím, kdy jim není dobře a pociťují bolesti v oblasti břicha a zad, změny nálad a zvýšené nepohodlí. V dnešním článku se s námi podíváte na tipy, které vám mohou toto období ulehčit nebo ulevit od bolestí.

Vývoj akvaristiky – od historie k moderním trendům

17. dubna 2024, 20:05

Od prvních primitivních nádrží, které pocházely z antických dob, až po dnešní sofistikované systémy s automatickým řízením prostřednictvím chytrých zařízení, akvaristika prošla výrazným vývojem. Tento fascinující koníček, který spojuje lásku k přírodě s technickými dovednostmi, přitahuje nejen zkušené aquaristy, ale i nováčky do svého podmořského světa. Podívejme se blíže na vývoj akvaristiky od starověku až po současnost.

Valašský frgál byl vyhlášen jako 4. nejlepší koláč světa

17. dubna 2024, 19:58

Tradiční valašský koláč frgál zabodoval na mezinárodní scéně: prosadil se na jednu z nejvyšších příček v každoročním žebříčku 100 nejlepších koláčů světa dle hodnocení uznávaného gastro průvodce TasteAtlas. Hodnotitele oslnil natolik, že mu udělili 4. místo mezi celkem 360 hodnocenými sladkostmi. První místo získal letos švédský čokoládový dezert kladdkaka, druhé polský tvarohový sernik a třetí ruský medovník.

FN Ostrava si připomněla Světový den hlasu preventivním vyšetřením hlasivek

17. dubna 2024, 19:55

V úterý 16. dubna byla Foniatrická ambulance Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU otevřena lidem, kteří mají problémy s hlasem. Lékařka je odborně vyšetřila pomocí flexibilního videolaryngoskopu a stroboskopu a také poradila, jak provádět hlasovou hygienu. Klinika se touto preventivní akcí připojila ke Světovému dni hlasu.

Restrukturalizační plán LIBERTY Ostrava byl schválen valnou většinou věřitelů

16. dubna 2024, 20:51

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než 90 % věřitelů, a překonali tak 75% hranici požadovanou v rámci preventivní restrukturalizace.

S nemocnými játry se loni léčilo přes 11 tisíc pojištěnců ČPZP

16. dubna 2024, 20:46

Játra hrají v lidském těle klíčovou roli. Tento životně důležitý orgán uložený v horní pravé části břicha se stará především o odstraňování jedovatých látek a ukládání živin. Pokud péči o játra dlouhodobě zanedbáváme, otevíráme cestu nemocem. Jen Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) hradila v roce 2023 léčbu více než 11 tisícům pojištěnců s nemocnými játry. ČPZP to uvádí u příležitosti Světového dne zdraví jater, který si připomínáme 19. dubna.

V exekuci je v Česku přes 640 000 lidí. Jak nespadnout do dluhové pasti?

16. dubna 2024, 20:38

Exekucí je v České republice stále dost. Podle statistik Exekutorské komory jde o 641 914 lidí, kteří mají alespoň jedno exekuční řízení. Ač se jejich počet snižuje, zadluženost obyvatel stále stoupá a vzhledem k růstu cen se může snadno stát, že opět vzroste i počet těch, kteří se do podobných problémů dostanou také. Podívejte se na několik tipů, jak do dluhové pasti nespadnout.

Pacienti mohou rehabilitovat i s pomocí virtuální reality

16. dubna 2024, 18:42

Pacienti po cévních mozkových příhodách a s dalšími neurologickými diagnózami teď mohou ve FN Ostrava rehabilitovat i s pomocí virtuální reality. S aplikacemi, které získaly certifikaci zdravotnického prostředku, pracují fyzioterapeuti a ergoterapeuti na lůžkových odděleních, v ambulancích, ale i na Iktové jednotce Neurologické kliniky FNO a LF OU.

Start tuning a drift sezóny 2024 Ostrava

14. dubna 2024, 7:53

Nekonečná zima s upravenými vozy zamknutými v garáži je u konce. Je čas odstartovat sezónu na velkém Zahájení sezóny od Sníženo.cz a Lower United. Tradiční akce s mnohaletou tradicí zaplní ostravské Centrum bezpečné jízdy Libros upravenými tuningovými vozidly, kterou doplní obrovská zóna amerických vozů a supersportů. Pro tento rok se můžete těšit na několik obdivuhodných upravených trucků a také novou offroad exhibici upravených terénních vozidel.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více