Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Euroregion Praděd přijímá nové projekty v rámci Programu Interreg Česko-Polsko 2021-2027

13. dubna 2024, 11:55

Obce, jejich organizace a jiné nestátní neziskové organizace již mohou opět žádat o dotace v rámci tzv. Fondu malých projektů v Euroregionu Praděd. Tento nástroj na podporu česko-polské spolupráce je Euroregionem Praděd administrován již 25 let, za tu dobu bylo na území euroregionu realizováno přes 1400 projektů s celkovou alokací téměř 18 mil. eur.

OSTROJ roste a přijme desítky nových lidí. Zájem je hlavně o svářeče a zámečníky

13. dubna 2024, 11:20

Rostoucí opavská strojírenská firma OSTROJ plánuje v letošním roce přijmout přibližně 80 nových pracovníků. Společnost hledá zejména zkušené kandidáty na svářečské a zámečnické pozice, kterým chce ukázat, že i v Opavě můžou pracovat v moderním prostředí s moderními technologiemi.

Mezinárodní workshop Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku připomněl 30 let operací slzných cest

13. dubna 2024, 11:16

Osm desítek odborníků z České republiky a Německa přijalo pozvání na dvoudenní workshop Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU. V jeho průběhu mohli účastníci sledovat v přímém přenosu z operačních sálů ostravské fakultní nemocnice také 14 výkonů v oblasti nosu, vedlejších nosních dutin a slzných cest. V posledně jmenované problematice patří FN Ostrava k nejvýznamnějším evropským pracovištím.

Společnost Huisman představila svůj dosud největší jeřáb. Jeho výška je 225 metrů

13. dubna 2024, 11:12

Společnost Huisman Czech Republic dokončila významný projekt, když navrhla a vyrobila svůj dosud největší plně zkompletovaný jeřáb. Zařízení bylo speciálně navrženo pro společnost BMS Heavy Cranes, globálního dodavatele v oblasti jeřábů a těžkých zdvihacích zařízení. Jeřáb se bude využívat k instalaci generátorů velkých větrných turbín.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

10. dubna 2024, 10:33

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

Orlen je opět generálním partnerem Colours of Ostrava

10. dubna 2024, 10:29

Každý rok přiláká festival Colours of Ostrava tisíce fanoušků hudby a zábavy z celé Evropy. Poláci Ostravu rádi navštěvují vzhledem k blízkosti hranic i atraktivnímu line-upu a jedinečné atmosféře čtyřdenního hudebního festivalu plného různorodých atrakcí. Tradičně v line-upu největšího českého festivalu nesmějí chybět ani polští umělci. Letos pořadatelé připravili další fantastické překvapení - soutěž pro polské umělce, jejíž vítěz vystoupí během festivalu! A to vše s podporou generálního partnera festivalu - skupiny ORLEN Unipetrol.

Bílovec neměl kata, ale popravy se tu konaly. Přijďte na výstavu Zločin a trest

9. dubna 2024, 10:54

Od 12. dubna bude v Muzeu Bílovec zpřístupněna výstava Zločin a trest, která návštěvníky seznámí se zločiny a jejich trestáním na Bílovecku v období od středověku do 18. století. Až do 9. června bude možné vidět například věrnou repliku pranýře, který na dnešním Slezském náměstí v Bílovci stál do poloviny 18. století.

kRok za kRokem VUS Ondráš naposledy v Krnově

9. dubna 2024, 10:48

Hudební výlety SHF přiváží derniéru výjimečného hudebně-tanečního projektu Jiřího Slavíka kRok za kRokem do Městského divadla Krnov. Folklorní příběh o lásce i smíření ztvární Orchestr lidových nástrojů, dívčí sbor a taneční skupina Vojenského uměleckého souboru Ondráš ve čtvrtek 18. dubna.

Mezinárodní filmový festival Expediční kamera 2024 v Kině Luna

9. dubna 2024, 10:46

Ostravské Kino Luna nabídne 10. dubna 2024 večer plný dobrodružství a cestovatelských zážitků. Expediční kamera 2024 představí ostravským divákům nejlepší snímky z celého světa, a to včetně novinky s Adamem Ondrou i nový film Mirka Haluzy z Amazonie.

Jarní vzhled - nejmódnější outfity 2024

7. dubna 2024, 20:17

Chcete-li jít s dobou, bude dobré, když budete znát aktuální trendy jarní sezóny. Jestliže nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích se totiž na nynější hity na poli módy podíváme pěkně zblízka. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat. Bude to stát za to a své outfity na jaro dovedete k dokonalosti.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více