Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Známe nejkrásnější a nejkvalitnější fasády Moravskoslezského kraje za rok 2009!

2. dubna 2010, 0:00

Již osmý ročník prestižní soutěže o nejkvalitnější a nejkrásnější fasádu Moravskoslezského kraje má své vítěze! Ceny vítězům osobně předal hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas.

Jihlava je dalším městem, které díky elektronické aukci ušetřilo

1. dubna 2010, 17:48

Nákupu formou elektronických aukcí, se kterými úspěšně expanduje ostravská firma eCENTRE do různých regionů České republiky, přišlo na chuť další město. Jihlava dosáhla díky detailně propracovanému systému, vyvinutému odborníky společnosti, na vysoce zajímavé finanční úspory v dodávkách elektrické energie.

Přímý přenos soutěže Miss Reneta vypukne již za několik málo hodin

1. dubna 2010, 8:06

Napětí se dá pomalu krájet. MISS RENETA, mezinárodní soutěž studentek středních škol, se totiž po osmnácté blíží ke svému velkému finále. Štáb TV Polar je již na místě a připravuje vše potřebné k přímému přenosu, který budete moci zhlédnout na www.tvportaly.cz, a to v pátek 2. dubna od 19 hodin.

Den otevřených dveří na vodních dílech přilákal tisíce návštěvníků

30. března 2010, 0:00

Postavit se na hráz a kochat se vodní hladinou může každý. Ale jen občas se lidem naskytne pohled na tajemství, která každá přehrada skrývá uvnitř. Tuto příležitost Povodí Odry každoročně nabízí v Den otevřených dveří, konaný u příležitost Světového dne vody. O ten je vždy obrovský zájem. Jinak tomu nebylo ani na Žermanické přehradě.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má on-line cestovní pojištění

26. března 2010, 11:38

Možnost sjednat si cestovní pojištění bez nutnosti návštěvy kontaktního místa v libovolný okamžik je novou službou, kterou pro své pojištěnce připravila Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP). Ve spolupráci s partnerskou komerční pojišťovnou nabízí bezkonkurenční limity pojistného plnění a cenově výhodné sazby.

Konference na téma Kompetence řídících pracovníků škol

26. března 2010, 11:24

Jak rozvíjet a zkvalitňovat kompetence pedagogických i nepedagogických pracovníků středních škol? Tomuto tématu byla věnována odborná konference, kterou ostravský Institut komunitního rozvoje uskutečnil 24. března 2010 ve Studénce.

První jarní akce na Slezskoostravském hradě již tento víkend!

25. března 2010, 7:59

Na rozdíl od jiných hradů a zámků v České republice, které otevírají 1. dubna, náš Slezskoostravský hrad je přístupný pro veřejnost již od února a proběhlo na něm spousta zajímavých akcí.

Ples právníků 2010

23. března 2010, 16:34

V sobotu 20. března se uskutečnil  již pátý ročník plesu právníků v hotelu Clarion. A jako vždy měl opravdu naprosto skvělou atmosféru.

Hendikepované děti navštívily s Evrazem vítkovické hokejisty

23. března 2010, 16:13

Nadační fond Evraz pozval hendikepované děti z Ostravska v doprovodu pedagogů a rodičů na setkání s hokejisty z HC Vítkovice Steel. Děti měly možnost zhlédnout neveřejný trénink hráčů HC Vítkovice Steel v ČEZ Aréně, setkaly se s vítkovickými hokejisty a byl pro ně připraven atraktivní zábavný program.

Ve Frýdku-Místku proběhne Jarní koncert hvězd

23. března 2010, 10:43

Jarní koncert hvězd se koná v pátek dne 26. března 2010 v 19 hodin ve velkém sále Národního domu v Místku. Se Symfonickým orchestrem Frýdek-Místek vystoupí skvělá česká houslistka, žijící momentálně ve Švýcarsku, paní Hana Kotková a violoncellista, profesor Ostravské univerzity, Jan Hališka.

Komerční sdělení více

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.


Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

Více