Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pořiďte si nový šatník v obchodním centru LASO!

17. března 2010, 0:00

Ve čtvrtek 1. 4. 2010 se v OC LASO v Ostravě na Masarykově náměstí koná akce „Jaro je tady aneb pořiďte si nový šatník". Návštěvníci OC LASO budou moci shlédnout aktuální trendy jaro/léto 2010. Odpolednem bude provázet moderátor Radek Erben a tváří módní přehlídky bude MISS ČR 2009 Aneta Vignerová.

Astronauti v ostravském Avionu!

16. března 2010, 0:00

Ostravský Avion se stal vesmírným centrem, a to doslova! Galérií procházejí malí astronauti, kteří se připravují na let do kosmu. Nechybí replika měsíčního modulu NASA s 3D simulací, skutečný astronautův oblek nebo vesmírný teleskop. Unikátní interaktivní vesmírná expozice potrvá až do 18. dubna!

Díky elektronické aukci zůstanou v rozpočtu kraje miliony

13. března 2010, 6:54

Dalším příkladem, že se elektronické aukce vyplácejí, je kraj Vysočina. Ten díky této metodě výběrového řízení ušetří na dodávkách plynu v příštím roce téměř 20 milionů korun. Oproti tomu, kolik kraj platil dosud, dosáhl neuvěřitelné padesátiprocentní slevy.

Skupina ČEZ generálním partnerem projektu Kariéra 2010+

11. března 2010, 11:50

Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava pořádala projekt Kariéra 2010 +. Generálním partnerem letošního ročníku se stala Skupina ČEZ. Součástí projektu byl nejrozsáhlejší veletrh pracovních příležitostí v Moravskoslezském kraji pro studenty a absolventy z celé republiky.

Do finále soutěže „Fasáda Moravskoslezského kraje“ postupuje 15 objektů!

11. března 2010, 8:51

Do boje o nejkrásnější a nejkvalitnější „Fasádu Moravskoslezského kraje" postupuje 15 z více než šedesáti přihlášených objektů. Osmičlenná porota klade důraz především na kvalitu použité technologie a materiálu a především na práci a tvůrčí invenci architekta.

Muzeum Milana Dobeše v sobě snoubí umění a byznys

11. března 2010, 0:00

Dům ze 14. století, který přímo v historickém centru slovenské Bratislavy unikátním způsobem spojuje kulturu a podnikání - tak by se v kostce dal popsat projekt Muzea Milana Dobeše. Stojí za ním nadace Evropská kulturní společnost a nyní i společnost Vítkovice Jana Světlíka, která svým kapitálovým vstupem umožní pozvednout instituci na mezinárodní úroveň.

Televize Polar vytvořila nové webové stránky festivalu Colours of Ostrava

10. března 2010, 0:00

Web největšího world music festivalu Colours of Ostrava, www.colours.cz, má nový moderní design. Přehledné a obsahově bohaté stránky poskytnou uživatelům podrobné informace o programu a organizaci festivalu. Bonusem jsou sekce Colours TV a Colours Rádio s ukázkami hudební produkce účinkujících.

Sdružení firem Global Network se spojilo s VŠB-TU Ostrava

2. března 2010, 0:58

Sdružení firem Global Network, které už tři roky zvyšuje atraktivitu Ostravy pro zahraniční investory, se spojilo s VŠB-TU Ostrava. Cíl je jasný: Vytvořit nové pracovní příležitosti.

Občanské sdružení Kiwanis Vás zve na 1. ročník benefičního plesu

1. března 2010, 0:06

Občanské sdružení Kiwanis Vás zve na první ročník benefičního plesu konaného k desátému výročí působení této organizace v Moravskoslezkém kraji. Hlavním hostem večera bude přední česká zpěvačka Lucie Bílá a večerem vás bude provázet herec a moderátor Marek Vašut. Součástí programu bude předání cen s poděkováním dlouholetým partnerům.

Význam preventivních prohlídek není radno podceňovat

24. února 2010, 9:00

Říkat si, proč bych měl chodit k lékaři, když mě nic nebolí, je velká chyba. Preventivní prohlídky jsou důležité především kvůli předcházení nemocem. Odborníci varují, že jejich podceňování se může vymstít.

Komerční sdělení více

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.


Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Must-have doplňky pro letní turistiku s dětmi

Cestování s dětmi je skvělý způsob, jak je seznámit s novou kulturou a rozšířit jim dosud poznaný (český) svět o jiné země. Kromě poznávání je důležitá i příprava na nečekané situace. Od batohu, přes zábavu až po drobná zranění.

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

Více