Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mikulášské slavnosti v Podbeskydí

1. ledna 2008, 0:00

Tradičně pestrou paletu zážitků nabízí mikulášské slavnosti ve Štramberku. Letos o to víc, že se při jejích pořádání spojily tři subjekty - město Štramberk, společnost Šmíra - Print a Český rozhlas Ostrava. V sobotu 5. prosince 2009 od 10:00 do 17:00.

Kreslení: odpočinek, který si zasloužíte

1. ledna 2008, 0:00

Že jsou Vánoce za námi, neznamená, že skončilo rozmazlování. Naopak, je pro něj ten nejlepší čas, protože svátky daly nám všem zabrat svým chaosem a stresem. Teď je potřeba naučit se odpočívat... Třeba při kreslení pravou mozkovou hemisférou.

Konference Promatten v hotelu Vidly

1. ledna 2008, 0:00

Nově zrekonstruovaný hotel Vidly u Vrbna pod Pradědem se stal dějištěm konference Promatten o progresivních materiálech a technologiích v energetice. Konference přilákala špičkové odborníky z celé republiky.

Nový způsob proplácení peněz z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko

1. ledna 2008, 0:00

Nový způsob proplácení peněz z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, který příjemcům dotací usnadní financování projektů, představila Regionální rada Moravskoslezsko na konferenci Evropské příležitosti regionu.

Výlov rybníka Výtažník

1. ledna 2008, 0:00

Státní podnik Povodí Odry pořádal o sváteční středě tradiční výlov krnovského rybníka Výtažník, který sousedí s větším Petrovým rybníkem. Rybáři připravili také den otevřených dveří v rybích sádkách, prodej ryb i jejich ochutnávku.

Prodeje kvalitních, ručně šitých oděvů se krize nedotkla

1. ledna 2008, 0:00

Až sedmdesátiprocentní slevy v obchodech s oděvy jsou dnes naprosto běžným jevem. Ekonomická krize nutí kupující šetřit, takže nejrůznější výprodejové akce doslova vítají. Největší slevy přitom nabízejí právě prodejci módy. Tento trend se však netýká módních salonů s kvalitními, ručně šitými oděvy.

Vánoční nákupy plné inspirace

1. ledna 2008, 0:00

Jestli je na Vánocích něco stresující, jsou to nákupy dárků. Chceme jimi udělat radost, ale nakonec často koupíme cokoliv, jen abychom se dostali z chaosu obchodů. Letos to však můžete zkusit jinak!

Tchas končí, přichází Eiffage Construction

1. ledna 2008, 0:00

Moderní, konsolidovaná firma, která pružně reaguje na vývoj trhu, má jednotnou a přehlednou organizační strukturu s jasnými pravidly ekonomického řízení. Takový je cíl stavební společnosti Eiffage Construction Česká republika, v regionu dosud známé jako Tchas.

Na Reprezentačním plese se nikdo nenudil

1. ledna 2008, 0:00

Partnerství finančníků, akademiků a recesistů dalo vzniknout atraktivní zábavě, která má již osmou sezónu podobu reprezentačního plesu.

Festival outdoorových filmů bude v sobotu zakončen za účasti významných osobností

1. ledna 2008, 0:00

7. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů se blíží do finále, kterým je předání cen vítězným filmařům. Slavnostní večer s předáním cen proběhne v sobotu 5. prosince v pražském kině Atlas.

Komerční sdělení více

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Robotizace se vyplácí. OSTROJ rozšiřuje kovárenskou výrobu

Česká strojírenská společnost OSTROJ rozšiřuje produkci zápustkových výkovků pro automobilový koncern Volkswagen. Díky investici do moderní robotické kovací linky se opavské společnosti podařilo významně zvýšit produktivitu ve výrobě komponentů tažných zařízení. Tento krok umožní zvládnout zvýšený objem zakázek, výrobní tým divize Kovárna a kalírna se rozroste o 25 nových zaměstnanců.

FN Ostrava otevřela dva nové sály pro léčbu srdečních arytmií

Dva zcela nové zákrokové arytmologické sály rozšíří poskytovanou péči Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FNO a LF OU. Technologií vestavby se je podařilo vybudovat v prostorách centrálního komplementu. Stavba samotná stála 71,6 mil. korun, zdravotnická technika dalších 160,5 mil. korun.


Vítkov na Opavsku nabízí až půl milionu korun na projekty občanů. Jenže ti zatím nejeví zájem…

Ve Vítkově na Opavsku je už potřetí vyhlášen participativní rozpočet, díky němuž mohou občané města realizovat své projekty. Na ty radnice letos uvolnila 500 tisíc korun. Návrhy v hodnotě od 20 tisíc do půl milionu korun mohou občané Vítkova podat do konce srpna, zatím se však, stejně jako loni, nikdo nepřihlásil. Projekty, které budou financovány z rozpočtu města, musejí být hotovy do konce listopadu 2025.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava se rodí „Láska na první pohled“

S novým logem „Láska na první pohled“ bude ve Fakultní nemocnici Ostrava od 1. května spojováno každé dítě, které se tady narodí. Hned po příchodu na svět dostane unikátní čepičku, na cestu domů kojenecké body, a také sadu tzv. milníkových kartiček pro zaznamenávání významných okamžiků.

Více