Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Ostravský Avion ukončil první část vedoucí k rozšíření centra!

3. prosince 2009, 7:56

Ostravský Avion Shopping Park dokončil rekonstrukci hypermarketu Albert a otevírá dalších 15 obchodů! Celková velikost nákupního centra bude po realizaci kompletního projektu více než 100 tisíc čtverečních metrů a lidé zde najdou zhruba 200 obchodů!

Lašské pivní kúpele

1. prosince 2009, 6:31

Lašské pivní kúpele ve Štramberku potěší vaše oči, mysl i tělo. Vyjímečná procedura využívající minerální látky a vitamíny, které vznikají při výrobě a zrání piva vás dobře naladí nejen v nepříznivých zimních dnech.

Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček!

30. listopadu 2009, 11:50

Vánoční stromy a světelná výzdoba ve Frýdku-Místku se slavnostně rozzáří již příští pátek 4. prosince, a to při tradiční akci Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb Mikuláš po staročesku. Konat se bude na náměstí Svobody v Místku od 15 hodin.

Konference Hluk 2009

24. listopadu 2009, 7:23

1. odborná konference Hluk 2009, s podtitulem „Snižování hlukových zátěží - příležitost pro stavební firmy" se konala v polovině listopadu v hotelu Novotel v Praze. Setkání se účastnilo celkem 100 odborníků.

Místo křtu grandiózní rozptyl!

23. listopadu 2009, 12:43

Tradiční křest, který provází většinu knižních novinek, nahradila dvojice ostravských autorů, prozaik Miroslav Sehnal a básník Břetislav Uhlář, grandiózním rozptylem. Připravili ho jako recesní klubovou show se spoustou více či méně známých umělců.

Společnost RPG Byty řádně plní závazky z privatizační smlouvy.

23. listopadu 2009, 10:28

Potvrdil to audit Ministerstva financí ČR, který ve firmě RPG Byty probíhal od srpna do listopadu tohoto roku.

Famózní baryton Aleš Jenis vystoupí sólově poprvé v Ostravě

23. listopadu 2009, 8:59

V Ostravě se 10.12.2009 v 19.00 poprvé představí výborný operní pěvec Aleš Jenis v doprovodu klavíristy Roberta Pechance. Aleš Jenis vystoupí v rámci již tradičního adventního koncertu, který pořádá Občanské Sdružení Madleine.

Povodí Odry nabízí komerční odběry a rozbory vod

16. listopadu 2009, 9:30

Státní podnik Povodí Odry provádí pravidelné hydrobiologické vzorkování pro stanovení jakosti vod a současně sleduje chemický stav vod.

Telekomunikační skupina ha-vel buduje školící středisko

16. listopadu 2009, 7:00

Telekomunikační skupině ha-vel se podařilo získat ze strukturálních fondů Evropské unie dotaci na výstavbu školícího střediska. To vznikne rekonstrukcí budovy bývalé jídelny v Ostravě - Muglinově.

Ostrava tvořivá, Ostrava kreslicí

11. listopadu 2009, 9:09

Již o tomto víkendu 14. a 15. 11. se můžete na zámku v Ostravě-Porubě ponořit do tajů tvořivosti, rozvoje osobnosti a kreslení pravou mozkovou hemisférou, při kterém zjistíte, že kreslit dokáže naprosto každý!

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více