Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pořiďte si nový šatník v obchodním centru LASO!

17. března 2010, 0:00

Ve čtvrtek 1. 4. 2010 se v OC LASO v Ostravě na Masarykově náměstí koná akce „Jaro je tady aneb pořiďte si nový šatník". Návštěvníci OC LASO budou moci shlédnout aktuální trendy jaro/léto 2010. Odpolednem bude provázet moderátor Radek Erben a tváří módní přehlídky bude MISS ČR 2009 Aneta Vignerová.

Astronauti v ostravském Avionu!

16. března 2010, 0:00

Ostravský Avion se stal vesmírným centrem, a to doslova! Galérií procházejí malí astronauti, kteří se připravují na let do kosmu. Nechybí replika měsíčního modulu NASA s 3D simulací, skutečný astronautův oblek nebo vesmírný teleskop. Unikátní interaktivní vesmírná expozice potrvá až do 18. dubna!

Díky elektronické aukci zůstanou v rozpočtu kraje miliony

13. března 2010, 6:54

Dalším příkladem, že se elektronické aukce vyplácejí, je kraj Vysočina. Ten díky této metodě výběrového řízení ušetří na dodávkách plynu v příštím roce téměř 20 milionů korun. Oproti tomu, kolik kraj platil dosud, dosáhl neuvěřitelné padesátiprocentní slevy.

Skupina ČEZ generálním partnerem projektu Kariéra 2010+

11. března 2010, 11:50

Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava pořádala projekt Kariéra 2010 +. Generálním partnerem letošního ročníku se stala Skupina ČEZ. Součástí projektu byl nejrozsáhlejší veletrh pracovních příležitostí v Moravskoslezském kraji pro studenty a absolventy z celé republiky.

Do finále soutěže „Fasáda Moravskoslezského kraje“ postupuje 15 objektů!

11. března 2010, 8:51

Do boje o nejkrásnější a nejkvalitnější „Fasádu Moravskoslezského kraje" postupuje 15 z více než šedesáti přihlášených objektů. Osmičlenná porota klade důraz především na kvalitu použité technologie a materiálu a především na práci a tvůrčí invenci architekta.

Muzeum Milana Dobeše v sobě snoubí umění a byznys

11. března 2010, 0:00

Dům ze 14. století, který přímo v historickém centru slovenské Bratislavy unikátním způsobem spojuje kulturu a podnikání - tak by se v kostce dal popsat projekt Muzea Milana Dobeše. Stojí za ním nadace Evropská kulturní společnost a nyní i společnost Vítkovice Jana Světlíka, která svým kapitálovým vstupem umožní pozvednout instituci na mezinárodní úroveň.

Televize Polar vytvořila nové webové stránky festivalu Colours of Ostrava

10. března 2010, 0:00

Web největšího world music festivalu Colours of Ostrava, www.colours.cz, má nový moderní design. Přehledné a obsahově bohaté stránky poskytnou uživatelům podrobné informace o programu a organizaci festivalu. Bonusem jsou sekce Colours TV a Colours Rádio s ukázkami hudební produkce účinkujících.

Sdružení firem Global Network se spojilo s VŠB-TU Ostrava

2. března 2010, 0:58

Sdružení firem Global Network, které už tři roky zvyšuje atraktivitu Ostravy pro zahraniční investory, se spojilo s VŠB-TU Ostrava. Cíl je jasný: Vytvořit nové pracovní příležitosti.

Občanské sdružení Kiwanis Vás zve na 1. ročník benefičního plesu

1. března 2010, 0:06

Občanské sdružení Kiwanis Vás zve na první ročník benefičního plesu konaného k desátému výročí působení této organizace v Moravskoslezkém kraji. Hlavním hostem večera bude přední česká zpěvačka Lucie Bílá a večerem vás bude provázet herec a moderátor Marek Vašut. Součástí programu bude předání cen s poděkováním dlouholetým partnerům.

Význam preventivních prohlídek není radno podceňovat

24. února 2010, 9:00

Říkat si, proč bych měl chodit k lékaři, když mě nic nebolí, je velká chyba. Preventivní prohlídky jsou důležité především kvůli předcházení nemocem. Odborníci varují, že jejich podceňování se může vymstít.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Více