Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Konference Evropské fondy 2007-2013: Ještě je šance!

19. dubna 2010, 0:00

Co čeká žadatele o evropské dotace? Kolik peněz, které má Česko k dispozici z fondů EU v letech 2007–2013, ještě zbývá? Kde žádat pomoc při přípravě žádosti? Na tyto otázky můžete dostat odpověď 20. dubna 2010 v Nové aule VŠB-TU Ostrava, na konferenci „Evropské fondy 2007- 2013: Ještě je šance!".

Miss Reneta 2010 - Půjčovna úsměvů - ukázka živého přenosu

19. dubna 2010, 0:00

Galavečer 18. ročníku MISS RENETA 2010 Půjčovna úsměvů již zná svou královnu. Po náročném boji a dlouhých přípravách si v pátek 2. dubna odnesla korunku královny středoškolských krásek Kristína Baštěková ze Športového gymnázia ze slovenské Žiliny. Na záznam živého přenosu se podívejte zde.

Stoletá vila Karla Krause potřebuje opravit sochařskou výzdobu

15. dubna 2010, 0:00

Letos uplyne sto let od okamžiku, kdy právník dr. Karl Kraus nechal vystavět na Nádražní ulici moderní soubor jednadvaceti obytných domů. Současný vlastník, Holding Prosperita, zahájil nezbytné kroky k záchraně figurální sochařské výzdoby sochaře Augustina Handzela s odhadovanými náklady ve výši více než 900 tisíc korun.

Mateřská škola na Náměstí Boženy Němcové má novou zahradu i hřiště

15. dubna 2010, 0:00

Ostravská mateřská škola na Náměstí Boženy Němcové bude pro děti ještě více atraktivní. Pyšní se totiž novou zahradou osázenou zelení, kde se ti nejmenší mohou vydovádět na houpačkách, prolézačkách a dalších lákadlech. To vše díky štědré dotaci ostravského magistrátu ve výši 240 tisíc korun.

18. ročník soutěže Miss Reneta zná svou královnu

9. dubna 2010, 0:00

Miss Reneta Půjčovna úsměvů má už svou královnu. Vítězka usedla na trůn v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově 2. dubna.

Outdoorové filmy nejsou o slávě a penězích

8. dubna 2010, 0:00

V ostravském Domě knihy LIBREX proběhla beseda s osobnostmi festivalu outdoorových filmů ECHO 7. MFOF. Pozvání přijali horolezec Leopold Sulovský, filmař Marek Hýža nebo ředitel festivalu Jiří Kráčalík.

ECHO 7. Mezinárodního festivalu outdoorových filmů

6. dubna 2010, 0:00

Již  příští týden proběhne v Ostravě ECHO 7. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, projekce vítězných outdoorových filmů. Celkem ECHO probíhá na dvanácti místech České republiky od 2. dubna do 6. května. V Ostravě proběhne na třech místech, v kině Vesmír, Hvězdárně a planetáriu J.Palisy a Domu knihy LIBREX. Kompletní program s přehledem míst a termínu je na www.mfof.cz.

Pamatujete si ještě vůbec, kdy jste měnili matraci ve své posteli?

6. dubna 2010, 0:00

Pamatujete si, kdy jste naposledy měnili matraci ve své posteli? Pokud to nebylo v posledních deseti letech, neváhejte a využijte právě probíhající akci v ostravském obchodním domě IKEA a informujte se zde o tom, která matrace je právě pro vás nejvhodnější.

Sportem bavíme Ostravu !!!

6. dubna 2010, 0:00

Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových v Ostravě zve současné i bývalé studenty, rodiče a širokou veřejnost na sportovní akademii při příležitosti oslav 25. výročí založení gymnázia! Slavnostního zahájení 8. 4. 2010, v 16 hodin, na Zimním stadionu Sareza v Ostravě-Porubě, se zúčastní také Dana Zátopková.

Dance Cup Ostrava 10. dubna 2010

6. dubna 2010, 0:00

V sobotu 10.4. 2010, v 10:30, se v Ostravě v kulturním domě Akord uskuteční soutěž o putovní pohár města Ostravy v Disco a Street Dance. Soutěž je určena pro profesionály, amatéry a taneční kolektivy z celé ČR.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Více