Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dětský den v Sanatoriích Klimkovice

25. května 2010, 9:13

Sobota 5. 6. 2010 od 11:00 hodin  bude patřit nejmenším návštěvníkům Sanatorií Klimkovice. Všechny atrakce jsou koncipovány tak, aby si svůj svátek užily společně děti zdravé i děti s handicapem. Čekají vás soutěže, pohádkový les, stavba indiánských tee-pee, ale i skákací boty, divadelních představení nebo kotlíkový guláš.

Divadlo loutek Ostrava připravuje poslední premiéru této sezóny

24. května 2010, 2:01

Divadlo loutek Ostrava uvede dramatizaci románu jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů současné Evropy, norského prozaika, Josteina Gaardera, "Dívka s pomeranči". Premiéra se uskuteční 28. května 2010, v 17 hodin.

ČPZP pomůže při povodních. Nakoupí čisticí prostředky a balenou vodu

21. května 2010, 12:02

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) poskytne materiální pomoc občanům zasažených současnými povodněmi. Do postižených oblastí v těchto dnech rozveze několik tisíc balení čisticích a desinfekčních prostředků a v případě zájmu také balenou vodu. 

Akce Den v lese se setkala s velkým zájmem

20. května 2010, 2:12

I letos připravily Ostravské městské lesy pro zájemce akci s názvem Den v lese, která proběhla v Bělském lese.

Společnosti AWT a AWT Rekultivace se opět zapojí do pomoci při povodních

19. května 2010, 0:00

Společnost Advanced World Transport a.s. (AWT, dříve OKD, Doprava) a její dceřiná firma AWT Rekultivace se v Moravskoslezském kraji zapojí do pomoci oblastem postiženým ničivými povodněmi.

Dentální veletrh InDent 2010

18. května 2010, 0:00

5. ročník odborného dentálního veletrhu a konference InDent 2010 se bude konat již tento čtvrtek na výstavišti Černá louka v Ostravě a potrvá do soboty 22. května.

V Hladkých Životicích vyroste nová transformovna

18. května 2010, 0:00

Problém Moravskoslezského kraje s nedostatkem elektrické energie vyřeší nová transformovna v Hladkých Životicích. Poklepání základního kamene symbolicky zahájilo výstavbu stanice, která umožní další rozvoj průmyslu v regionu.

Společnost Huisman Konstrukce testovala speciální námořní jeřáb

18. května 2010, 0:00

Společnost Huisman Konstrukce dokončuje ve Sviadnově první ze šesti jeřábů, které budou nainstalovány na tři plavidla. Tento jeřáb bude pracovat na vrtné lodi.

Šest let novodobé historie Slezskoostravského hradu

13. května 2010, 0:00

Přijměte pozvání na oslavy 6. výročí novodobé historie Slezskoostravského hradu pod názvem Husité na hradě!!! Už o tomto víkendu, 15. – 16. května 2010, vás čeká bohatý kulturní program. 

Nepopřáli jste mamince? Napravte to! Avion věnuje ženám celý týden!

11. května 2010, 5:50

Nestihli jste v neděli popřát mamince ke Dni matek? Napravte to. V Avion Shopping Parku budou po celý týden probíhat nejrůznější akce od prezentací kosmetických výrobků, ukázek líčení, česání, barvení vlasů, přes poradenství v oblasti módy, dietologie, kosmetiky až po fitness poradnu a další.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více