Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dobrovolníci z ČEZ pomáhají neziskovým organizacím

30. dubna 2010, 7:20

Zaměstnanci Skupiny ČEZ se na dva dny proměnili v dobrovolníky, kteří v neziskových organizacích Moravskoslezského a Zlínského kraje pomáhali potřebným. V rámci projektu „Čas pro dobrou věc" zvelebovali prostředí v hospicích, charitách či dětských centrech.

Navštivte výstavu SPORT, ZDRAVÍ, POHYB A VOLNÝ ČAS!!!

29. dubna 2010, 0:00

Ve dnech 30.4. - 2.5.2010 se na Výstavišti Černá louka v Ostravě uskuteční druhý ročník akce SPORT, ZDRAVÍ, POHYB A VOLNÝ ČAS!!! Sportovní výstava s bohatým doprovodným programem vás seznámí se sportovními novinkami, které si všechny můžete vyzkoušet, inspirovat se a prožít něco nového. Více na www.rozhybejtemoravu.cz

Hendikepované děti navštívily s Nadačním fondem Evraz vítkovické hokejisty

27. dubna 2010, 6:48

V doprovodu pedagogů a rodičů navštívilo hokejisty z HC Vítkovice  Steel 22 hendikepovaných dětí z Ostravska. Návštěva proběhla na základě pozvání Nadačního fondu Evraz, jehož zakladatelem je EVRAZ VíTKOVICE STEEL, a.s.

Představení Scooby Doo a duch piráta se přesouvá na jiný termín

26. dubna 2010, 0:00

Scooby Doo rozesměje děti o něco později! Dovolujeme si Vás informovat o zrušení všech termínů v Ostravě (27.4.) a Praze (30.4. a 1.5.) pro představení Scooby Doo a duch piráta. Důvodem této změny je pozastavení turné z důvodu polské tragedie, která se stala 10.4.

Služby společnosti eCENTRE využívá i městský obvod Slezská Ostrava

26. dubna 2010, 0:00

Úřad městského obvodu Slezská Ostrava má velmi dobrou zkušenost se službami společnosti eCENTRE v oblasti nákupu elektrické energie. V tomto směru oceňuje vedení slezskoostravské radnice především komplexnost nabízených služeb.

Den Země byl také příležitostí pro prezentaci partnerství

26. dubna 2010, 0:00

Do projektu Den Země se v uplynulém týdnu zapojily Ostravské městské lesy společně se Střední průmyslovou školou chemickou akademika Heyrovského a Gymnáziem.

Díky eCENTRE šetří Dům kultury města Ostravy prostředky za elektřinu

24. dubna 2010, 8:17

Dům kultury města Ostravy - rozsáhlý komplex s divadlem, několika sály, salonky, technickým zázemím a restaurací. Je to akciová společnost zřízená Magistrátem města Ostravy. Každoročně hledá prostředky, kde ušetřit. Jedním z největších provozních nákladů jsou náklady na silovou elektřinu.

Na turnaji ČEZ Street Hockey 2010 triumfoval Vsetín

23. dubna 2010, 8:43

Sedmý titul gigantického florbalového turnaje žáků s názvem ČEZ Street Hockey se stal kořistí základní školy Vsetín – Luh. Ta ve finále porazila ZŠ Prameny Karviná – Ráj 6:3.

Vesmír přilákal do Avionu rekordní počet dětí!

20. dubna 2010, 0:00

Rekordní počet žáků základních škol (více než 1600) a přes 1200 dětí návštěvníků se v průběhu uplynulého měsíce zúčastnilo zcela jedinečné exkurze interaktivní vesmírné expozice v ostravském Avionu!

Koncert Bobbyho McFerrina v Ostravě je přeložen na 8. května

20. dubna 2010, 0:00

Současná omezení letecké dopravy přes veškerou snahu pořadatelů a zastupující agentury Bobbyho McFerrina neumožnila přílet umělce na koncerty plánované 21. a 22. dubna v Praze a 24. dubna v Ostravě. Uvedené koncerty jsou přeloženy na nové termíny.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Více