Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezský vodohospodářský svazek realizuje projekt Revitalizace povodí Olše

25. června 2010, 7:28

Slezský vodohospodářský svazek realizuje projekt Revitalizace povodí Olše, který je spolufinancovaný Fondem soudržnosti a Státním fondem životního prostředí ČR. Je v něm sdruženo osm obcí a měst.

Slezský hospodářský svazek pomáhá obcím zajistit čisté povodí Olše

18. června 2010, 12:34

V roce 2004 byl za účelem realizace společného projektu „Revitalizace povodí Olše" založen svazek obcí s názvem Slezský vodohospodářský svazek, který je spolufinancován EU a Státním fondem Životního prostředí ČR.

Jedinečné setkání neslyšící mládeže již po čtyřicáté šesté

18. června 2010, 10:24

Ve dnech 17. až 21. června se ve Valašském Meziříčí utká sluchově postižená mládež z celé republiky v jedenácti disciplínách sportovních her. Nadace ČEZ podpořila toto jedinečné setkání neslyšící mládeže částkou 100 tisíc korun.

Páternoster v budově generálního ředitelství OKD je opět funkční

18. června 2010, 6:15

Po rozsáhlé rekonstrukci byl v budově generálního ředitelství OKD v Ostravě opět spuštěn oběžný výtah „Páternoster". Náklady na opravu kulturní technické památky činily 4 661 802 korun.

AUTO Heller představuje Volkswagen Touareg

17. června 2010, 0:00

Autorizovaný prodejce AUTO Heller představil očekávanou novinku společnosti Volkswagen -Volkswagen Touareg. Přijďte se blíže seznámit s tímto výjimečným vozem do autosalonu AUTO Heller v Ostravě, Opavě, Třinci a ve Frýdku-Místku.

5. ročník charitativní akce Na soutoku prozářilo slunce i dobrá nálada

17. června 2010, 0:00

5. ročník charitativní akce Na soutoku přilákal do areálu kyjovického zámku 2000 lidí. Cílem akce je totiž spojit svět zdravých a hendikepovaných dětí. Pořadatel projektu Na soutoku Nadace Patrik dětem ale zároveň usiluje o spojení lidí všech generací, o spojení měst a obcí.

Dance World 2010 v Ostravě od 24. - 27. 6. 2010

17. června 2010, 0:00

Dance World 2010. Mistrovství světa v disco dance, disco freestyle a Světový pohár ve street dance show opět v Ostravě. Neváhejte a přijďte od čtvrtka 24. do neděle 27. června shlédnout světovou taneční show s vynikajícími výkony tanečníků z celého světa. Unikátní taneční svátek opět v ČEZ aréně.

OZO vás zve na Den otevřených dveří

14. června 2010, 0:00

OZO Ostrava vás zve na Den otevřených dveří. Prohlídka třídících linek a popelářských aut, focení na stupačkách a spousta soutěží pro děti. V sobotu 19. 6. od 10.00 do 17.00 hodin v areálu OZO Ostrava v Kunčicích na ulici Frýdecké.

Základní škola Aleše Hrdličky bojuje proti drogám

10. června 2010, 0:00

Do konce června běží na ZŠ A. Hrdličky v Ostravě projekt „Hrou, sportem a učením proti alkoholu a drogám!" Starší žáci při něm například připravují hodiny, ve kterých mladším žákům vysvětlují nebezpečí vzniku závislostí, nebezpečí kouření, užívání alkoholu a zneužívání drog.

Dětský den v Sanatoriích Klimkovice přilákal více než 3 000 návštěvníků

9. června 2010, 0:00

Cesta pohádkovým lesem, adrenalin na skákacích botách nebo lenošení v indiánském tee-pee. Nejen tyto atrakce přilákaly do Klimkovických lázní, jinak známých především léčebnými procedurami, nebývale velký počet návštěvníků. V Sanatoriích to byla historicky vůbec první akce. Organizátoři nečekaný nápor lidí zvládli.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více