Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

SERAFIN - kurzy malování, zpěvu, bubnování

28. července 2010, 9:12

SEbevědomí, RAdost, Fantazie, INspirace - tato slova skrývá zkratka označení vzdělávací instituce SERAFIN. Kdo jednou zakusil euforii z prvního vlastnoručně namalovaného portrétu, chce vyzkoušet i něco dalšího - akvarel, pastelky, uhel, reálnou kresbu, sochařinu, vitráž, enkaustiku, zpěv, bubnování nebo třeba grafologii. To vše v SERAFINu najdete.

LÉTO!!! - Adrenalinové městečko na Masarykově náměstí

21. července 2010, 0:00

Masarykovo náměstí v Ostravě ožilo adrenalinem! V rámci prázdninového programu LÉTO!!! vzniklo v samotném centru Ostravy Adrenalinové městečko. To nabídlo řadu atrakcí včetně vodního fotbalu, bungee trampolín či snowboard simulátoru. To vše zdarma.

8. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů nabídne úchvatné filmy

21. července 2010, 0:00

8. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů je největším putovním filmovým festivalem outdoorových sportovních, dobrodružných, adrenalinových a cestopisných filmů v České republice i ve světě. Letošní ročník obdržel rekordních 125 filmů z 21 zemí světa.

Na dětské scéně ČPZP si užívalo 200 malých festivalových návštěvníků

20. července 2010, 0:25

Desítky rodičů s malými dětmi, které v uplynulých dnech zamířily na Colours of Ostrava, dopřály adekvátní zábavu také svým potomkům. Na Dětské scéně ČPZP o děti pečoval vyškolený personál České průmyslové zdravotní pojišťovny, jednoho z hlavních partnerů ostravské hudební megaakce.

Nadace OKD předala na Colours of Ostrava granty osmi neziskovkám

18. července 2010, 12:55

Návštěvníci OKD Czech stage na hudebním festivalu Colours of Ostrava zažili před koncertem kapely Visací zámek nehudební představení. Vladimír Skórka ze skupiny Vladimír Cirkus tentokrát v roli moderátora pozval na pódium zástupce osmi neziskových organizací, které získaly grant od Nadace OKD.

ČEZ – pomáháme tam, kde působíme

16. července 2010, 13:36

ČEZ - pomáháme tam, kde působíme. Právě tento slogan byl námětem pro 25 velkoplošných fotografií známých českých tvůrců. Fotografové se zaměřili na projekty, které ČEZ podpořil v Moravskoslezském kraji.

Prevence dětských úrazů a tedy i popálenin v ČR doznává výrazných změn

16. července 2010, 12:42

V evropských zemích umírá ročně 1700 dětí na následky popáleninových úrazů. V České republice jsou popáleniny a opařeniny třetí nejčastější příčinou úmrtí dítěte ve věku od několika týdnů do čtrnácti let.

V nadačním stanu na Colours of Ostrava se představí neziskovky z regionu

16. července 2010, 3:15

Netradiční program nabídne na letošních Colours stan Nadace OKD, jež najdete v těsné blízkosti OKD Czech stage na Černé louce. Každý den festivalu si ho pro sebe zabere některá nezisková organizace, kterou nadace dlouhodobě podporuje. Co všechno uvidíte?

Ústav sociální péče v Hrabyni otevřel hřiště na minigolf

15. července 2010, 10:00

Ústav sociální péče pro tělesně postižené v Hrabyni na Opavsku otevřel minigolfové hřiště, které bude sloužit přednostně vozíčkářům, ale také veřejnosti.

Hlavním partnerem Colours of Ostrava je již počtvrté OKD

14. července 2010, 0:00

Devátý ročník multižánrového festivalu Colours of Ostrava je tady a těžební společnost OKD bude opět u toho již počtvrté v roli hlavního partnera festivalu.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více