Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

eCENTRE pořádá školení pro zaměstnance městských organizací

27. srpna 2010, 0:00

Všechny organizace, jejichž zřizovatelem je statutární město Ostrava, mohou objednávat zboží přes nákupní portál. V zájmu dobrého rozjezdu nového systému nákupů probíhají stále v sídle společnosti eCENTRE tématická školení, která absolvují zaměstnanci městských organizací.

Avion Shopping Park - ráj pro malé i velké školáky

26. srpna 2010, 0:00

Nakupte potřebné oblečení, školní potřeby a přihlaste své dítě do zájmového kroužku. To vše v jeden den a pod jednou střechou v Avionu! Kdy? Poslední prázdninový víkend!

Povodí Odry investuje do protipovodňových opatření na Opavsku

25. srpna 2010, 0:00

Státní podnik Povodí Odry investuje v rámci projektu Protipovodňových opatření mimo jiné i do dvou významných staveb na Opavsku.

Novým prezidentem Sdružení pro rozvoj MS kraje je Pavel Bartoš

25. srpna 2010, 0:00

V čele Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, největšího zájmového uskupení v regionu, které má 182 členů, stojí nový prezident, stal se jím Pavel Bartoš.

Přístavba alternativní scény Divadla loutek Ostrava během letních měsíců pokročila

25. srpna 2010, 0:00

Položením základního kamene začala 9. června výstavba alternativní scény Divadla loutek Ostrava. A celé léto se stavební práce nezastavily.

V nových barvách po celé střední Evropě

24. srpna 2010, 0:00

Přední dopravní a logistická skupina Advanced World Transport (AWT) může nově na všech středoevropských železnicích používat jednotný typ lokomotiv. Díky tomu bude moci svůj vozový park využívat efektivněji a všestranněji.

Společnost RPG Byty přichází s novým systémem pronájmů

23. srpna 2010, 0:00

Uvolněné byty nebo domky, jejichž stav neumožňuje okamžitý pronájem za běžných podmínek, společnost RPG Byty pronajme zájemcům, kteří si je opraví na vlastní náklady.

Těrlicko buduje díky Slezskému vodohospodářskému svazku novou kanalizaci

20. srpna 2010, 0:00

Jedním z členů Slezského vodohospodářského svazku je obec Těrlicko, která by bez tohoto členství na evropské peníze, určené pro napojení na kanalizaci, neměla šanci dosáhnout. I v této obci práce dobíhají do konce a ukončeny by měly být v říjnu letošního roku.

Nadační fond Evraz rozdělí 9 mil. Kč

20. srpna 2010, 0:00

Nadační fond Evraz vyhlásil další kolo pro podání žádostí o dotace. Pomoc ve výši 9 mil. Kč je zaměřena především na podporu znevýhodněných či hendikepovaných dětí a mládeže, zejména v oblasti postižení dětskou mozkovou obrnou. Příjem žádostí končí 11. 10. 2010 a finanční podpora bude rozdělena a předána do konce roku 2010.

Další části Havířova a Ostravy se dočkají spolehlivější vysokonapěťové sítě

18. srpna 2010, 0:00

Rozsáhlý modernizační projekt distribučních sítí v Havířově a Ostravě - Porubě pokračuje ve svižném tempu. Jeho stěžejní částí je přechod na napěťovou hladinu 22kV s cílem zlepšit kvalitu a spolehlivost dodávek zákazníkům. V Havířově si práce vyžádají téměř půlmiliardovou investici, v Ostravě - Porubě se počítá s více než 150 miliony korun.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více