Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zástupci cestovních kanceláří z Ukrajiny navštívili náš kraj

15. září 2010, 1:26

Zástupci cestovních kanceláří z Ukrajiny přijali pozvání Moravskoslezského kraje, aby tento region navštívili a poznali. V rámci projektu rozvoje cestovního ruchu navštívili například Karlovu Studánku v Jeseníkách, skiareál v beskydské obci Bílá nebo zámek v Hradci nad Moravicí.

Divadelní pouť bez bariér začíná - pro děti i pro dospělé!

13. září 2010, 0:11

Ve dnech 14. - 17. září pořádá Divadlo loutek Ostrava 6. bienale tradičního festivalu, který se pravidelně střídá s mezinárodním festivalem Spectaculo Interesse. Divadelní pouť bez bariér je přehlídka loutkového a alternativního divadla i jiných uměleckých aktivit, které hledají a budují mosty a cesty přes bariéry všeho druhu - zdravotní, národnostní, sociální, věkové... veškeré bariéry v nás a mezi námi.

Bohumínská nemocnice získala dar na dovybavení zatopených částí objektu!

13. září 2010, 0:00

Šek na 280 tis. korun předal dnes řediteli Bohumínské městské nemocnice, MUDr. Vojtěchu Balcárkovi, ředitel ostravského obchodního domu IKEA Ostrava, Jan Váchal. Peníze jsou určeny na nové nábytkové vybavení jednotlivých oddělení v suterénech budov, které byly poškozeny květnovou povodní.

Nevídané dílo nevidomého sochaře v rámci Divadelní pouti bez bariér!

13. září 2010, 0:00

Nevídané dílo nevidomého sochaře v rámci Divadelní pouti bez bariér můžete vidět v Klubu Atlantik do 17.9. Divadlo loutek Ostrava zde pořádá výstavu soch nevidomého výtvarníka a hudebníka, ostravského rodáka Pavla Slámy. Zapůjčilo pražské občanské sdružení Okamžik.

Elektronické aukce si zvolil i hrabě Jan Kolowrat Krakowský

13. září 2010, 0:00

V době očekávaného růstu cen energií je nutné optimalizovat jejich nákup, využívat elektronické nástroje a zajistit co nejnižší ceny. To se týká nejen státního, ale i soukromého sektoru. Hrabě Jan Kolowrat Krakowský zvolil Systém CENTRES, jehož součástí je elektronická aukce pro výběr dodavatele elektrické energie.

Realitní skupina RPG Real Estate dokončila na Liščině opravy dalších domů

12. září 2010, 0:00

Kolaudaci opravených domů i atraktivní program připravili na 9. září partneři projektu Liščina, kterými jsou o. s. Vzájemné soužití, realitní skupina RPG Real Estate, Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách, Nadace OKD a Úřad městského obvodu Slezská Ostrava. Cílem projektu je zlepšení sociální a životní situace obyvatel Liščiny v Ostravě-Hrušově.

Slavnostní ukončení projektu LÉTO!!!

11. září 2010, 0:00

Masarykovo náměstí v centru Ostravy bylo místem poslední a nejdůležitější akce celého projektu Léto!!! Na velkoplošné obrazovce asi 3 tisícovky Ostravanů společně sledovaly přímý přenos souboje mezi Plzní a Ostravou o Evropské hlavní město kultury 2015.

7. ročník výstavy pro zahrádkáře a včelaře

9. září 2010, 0:00

Výstava ŽIVOT NA ZAHRADĚ je místem, kde se prezentují vystavovatelé z tuzemska i zahraniční. Každoročně nabízejí širokou paletu novinek a mapují tak vývoj na podzimním trhu. Nomenklatura výstavy je zaměřena výhradně na zahradu, a to jak užitkovou tak rekreační.

Domov pro seniory Slunečnice nakupuje přes Nákupní portál města Ostrava

9. září 2010, 0:00

Statutárnímu městu Ostrava se úspěšně daří zapojit organizace, jejichž je zřizovatelem, do projektu „Nákupní portál města Ostrava". K dnešnímu dni se uskutečnilo přes Nákupní portál již více než 1120 objednávek. Velkým dílem k tomuto číslu přispívá Domov pro seniory Slunečnice v Ostravě - Porubě.

Vývoj, výzkum a inovační program v Bochemii Group pomáhá rozvíjet vědecká elita

8. září 2010, 8:52

Skupina Bochemie Group, která je významným středoevropským výrobcem prostředků péče o domácnost a dezinfekčních prostředků pro zdravotnictví, získala pro své rozvojové projekty elitní tým odborníků. V podmínkách českého průmyslu jde o ojedinělou ukázku propojení akademické a komerční sféry.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více