Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Regionální potravina MSK, zájemci se mohou hlásit do soutěže o novou značku

1. října 2010, 14:17

"Do soutěže se mohou přihlásit výrobci místních potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Moravskoslezského kraje, obsahuje tradiční suroviny daného regionu, přičemž podíl tuzemských surovin musí tvořit minimálně sedmdesát procent," popsal pravidla soutěže František Mariánek, předseda představenstva Regionální agrární komory Ostravsko.

Kraj Vysočina využije elektronickou aukci i v následujícím roce

1. října 2010, 14:15

Kraj Vysočina začal jako vůbec první z krajů České republiky využívat elektronické aukce k nákupu energií za co nejnižší ceny. Už letos jen na elektřině ušetří 12 milionů korun. Po dobrých zkušenostech proto požádalo vedení úřadu kraje společnost eCENTRE, aby připravila pro rok 2011 další elektronickou aukci, a to nejen pro nákup silové elektřiny, ale i pro zemní plyn.

Díky e-aukcím ušetří Ostrava v příštím roce za elektřinu a zemní plyn 23 milionů

30. září 2010, 6:22

Náklady statutárního města Ostrava na silovou elektřinu a zemní plyn se v příštím roce sníží celkem o 23 milionů korun. Díky elektronickým aukcím se podařilo najít nejlepší nabídky a Ostrava tak ušetří u elektřiny 19 procent a u plynu dokonce 37 procent obvyklých nákladů.

Atletika pro děti v Ostravě

30. září 2010, 0:00

Několik stovek dětí z ostravských mateřských škol si ve středu 22. 9. ve Sportovním areálu v Ostravě-Porubě vyzkoušelo zábavný atletický osmiboj. V rámci projektu Atletika dětem se zde uskutečnilo zábavné sportovní dopoledne, které pro ně připravil Český atletický svaz a město Ostrava.

Oprava nátrže v Paskově se kvůli ekologům pětinásobně prodražila

30. září 2010, 0:00

Povodí Odry už od roku 2002 usilovalo o úpravu území v okolí nádraží v Paskově, kde vznikla menší nátrž. Hrozilo, že by zvýšená hladina Ostravice mohla strhnout koleje. Aktivita ekologických sdružení v tom ale správci toku bránila. Pak bohužel opravdu přišla povodeň.

Den seniorů v areálu Hornického muzea nabídl bohatý program

29. září 2010, 0:00

Skupina Alfa Gospel Praises, country kapela Repete, divadlo Čtyřlístek či Václav Neckář se skupinou Bacily. Ti všichni vystoupili na sobotním Dni seniorů v areálu Hornického muzea v Ostravě-Petřkovicích. Den seniorů připravili společně RPG Real Estate a Nadace OKD.

Systém CENTRES využívá už i Úřad městské části Praha 2

27. září 2010, 0:00

Systém CENTRES, jehož součástí je elektronická aukce, se již představil také v Praze. Využít tento antikorupční systém pro dosažení úspor se rozhodli radní Úřadu městské části Praha 2.

Studie společností ČEPS a ČEZ zajišťuje kapacitu elektrické energie v kraji

27. září 2010, 0:00

Společnost ČEPS ve spolupráci s ČEZ Distribuce zpracovala studii k zajištění dostatečné kapacity elektrické energie v Moravskoslezském kraji. Na základě této studie v minulých dnech společnost prezentovala své investice až do roku 2018, a to ve výši 4,7 mld. korun.

Zástupci cestovních kanceláří z Polska navštívili náš kraj

24. září 2010, 0:00

Severní Moravu navštívili v druhé polovině září na pozvání Moravskoslezského kraje zástupci polských cestovních kanceláří. Hlavním tématem dvoudenního pobytu byl golf a aktivní odpočinek. Hosté z Polska zavítali do několika golfových areálů v Beskydech. Po krátké zastávce na hřišti v Čeladné si prohlédli resort v Ostravici.

Nadace ČEZ předávala šeky na Dnech NATO

23. září 2010, 0:00

O víkendu, v rámci největší přehlídky vojenské techniky Dny Nato, proběhla na mošnovském letišti akce Nadace ČEZ. Kdokoliv z návštěvníků na stánku nadace mohl na kolech během jedné minuty vyšlapat pro jednu ze čtyř vybraných organizací finanční částku.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více