Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Představitelé krajů z příhraničí Česka, Polska a Slovenska jednají na konferenci IFO o spolupráci

13. října 2010, 0:00

Moravskoslezský kraj se má stát s dalšími třemi regiony v příhraničí součástí založení Evropského seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) TRITIA. Smyslem vzniku ESÚS je zjednodušit přeshraniční spolupráci i společně čerpat peníze z evropských fondů.

Představitelé krajů na konferenci IFO vyřešili poslední překážky k založení ESÚS TRITIA

13. října 2010, 0:00

V případě hladkého průběhu všech schvalovacích procesů by seskupení TRITIA se sekretariátem v Českém Těšíně mohlo být založeno na počátku roku 2011. Jeho smyslem vzniku je zjednodušit přeshraniční spolupráci i společně čerpat peníze z evropských fondů.

Divadlo loutek Ostrava zkouší novou pohádku

13. října 2010, 0:00

Na jeviští Divadla loutek Ostrava se každý den odpoledne, po odehrání pohádek pro školy, zkouší inscenace Nevěsta pro hastrmana. Je to úplně nová pohádka s úplně novými písničkami známého ostravského muzikanta Nikose Engonidise. Bude určena dětem od šesti let.

Dům a byt 2010 - výstava pro Vaše lepší bydlení!

13. října 2010, 0:00

14. - 17. října 2010 Navštivte 8. ročník výstavy  Dům a byt s tématikou - STAVBA - NÁBYTEK - DEKORACE - ÚSPORA BYDLENÍ v pavilonu A na Výstavišti Černá louka Ostrava.

1. odborná konference DOPRAVA V KLIDU 2010

12. října 2010, 2:35

Řešení dopravy v klidu - parkování - bylo představeno z mnoha úhlů pohledu v rámci odborné konference 30. září 2010. Místem setkání bylo Konferenční centrum City Tower v Praze 4. Konference se zúčastnilo 70 odborníků jak z České republiky, tak ze Slovenska.

ČPZP poskytuje zdarma dětem jejich oblíbené vitamíny

11. října 2010, 5:43

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna myslí i na zdraví svých malých pojištěnců. Dětem ve věku od tří do 15 let včetně, kteří jsou zaregistrováni u ČPZP, nyní poskytuje zdarma jejich oblíbené vitamíny Marťánky. Zákonní zástupci dětí si mohou vitamíny vyzvednout na kterékoliv pobočce ČPZP.

Rozpočet pro všechny! Fórum 50 %, o.s.

11. října 2010, 0:00

Korupce a netransparentní hospodaření na různých úrovních politiky patří v současné době k evergreenům denního tisku. Lidé se málokdy zajímají o to, kam plynou peníze z obecních rozpočtů. O změnu tohoto stavu usiluje projekt Rozpočet pro všechny!

Zástupci cestovních kanceláří z Německa navštívili náš kraj

11. října 2010, 0:00

V rámci projektu Rozvoje cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji, podporovaném EU i krajským úřadem, přijeli do Ostravy počátkem října zástupci německých cestovních kanceláří.

Konference IFO se letos zaměří na spolupráci regionů v příhraničí

8. října 2010, 9:47

Jedenáctý ročník mezinárodní konference „Investment & Business Forum" 2010 (IFO), kterou pořádá Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, se letos zaměří na spolupráci příhraničních regionů v rámci „trianglu Česka, Polska a Slovenska", tedy Moravskoslezského kraje, Žilinského samosprávného kraje a Slezského a Opolského vojvodství.

Dalkia Česká republika snížila emise Elektrárny Třebovice

8. října 2010, 0:00

Energetická společnost Dalkia Česká republika a Statutární město Ostrava jsou dlouhodobými partnery. V rámci vzájemné dohody z prosince 2008 se Dalkia zavázala snížit emise na Ostravsku a v rekordně krátkém čase realizovala ekologický projekt v Elektrárně Třebovice.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více