Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pokus o český rekord ve vyřezávání nejdelšího dřevěného řetězu na Slezskoostravském hradě

23. září 2010, 0:00

Pokus o český rekord ve vyřezání nejdelšího dřevěného řetězu z jednoho kusu dřeva byl zahájen 10. září 2010. Nápad na tento ojedinělý projekt se zrodil v hlavách ředitele Ostravských výstav, a.s., pana Karla Burdy, a polského řezbáře Jan Czupryniaka, který dílo vytváří a bude až do 25. září denně 10 hodin vyřezávat motorovou pilou.

Díky e-AUKCI na silovou elektřinu ušetří Pardubický kraj 15 milionů

22. září 2010, 0:00

Dalším krajem, který se rozhodl pro nový, velmi progresivní způsob šetření nákladů je Pardubický kraj. Systém začínající sjednocením poptávky za organizace kraje a vrcholícím právě elektronickou aukcí poskytla kraji ostravská firma eCENTRE.

Prestižní konference „IT FOR PEOPLE 2010“ bude letos v Ostravě

21. září 2010, 12:41

IT Cluster ve spolupráci s VŠB-Technickou univerzitou Ostrava (VŠB-TUO), Moravskoslezským krajem a Statutárním městem Ostrava letos uspořádá konferenci o novinkách ve světě informačních technologií. Konference ponese název „IT FOR PEOPLE 2010" a odborníci z prestižních firem z domova i ze světa na ni přijedou do Nové auly technické univerzity.

Sdružení pro rozvoj MSK Sdružení se zapojilo do evropského dopravního projektu BATCo

21. září 2010, 0:00

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje se zapojilo do evropského projektu BATCo - Baltic Adriatic Transport Cooperation, jehož cílem je zlepšení a zkvalitnění dopravní infrastruktury a dopravy s důrazem na železniční na ose od Baltského moře až po Jadran.

ČPZP je spoluorganizátorem akce s názvem Dětský den s Baníkem

21. září 2010, 0:00

V sobotu 25. září, tedy den před výjezdovým zápasem ostravského Baníku s pražskou Bohemkou, budou Bazaly patřit dětem a jejich rodičům. Na domovském stánku ostravského fotbalového klubu se totiž odehraje velká sportovně zábavná akce s názvem Dětský den s Baníkem.

Zástupci cestovních kanceláří z Litvy navštívili náš kraj

18. září 2010, 0:00

Severní Moravu navštívili zástupci litevských cestovních kanceláří. Přijeli na pozvání Moravskoslezského kraje, aby se v rámci projektu rozvoje cestovního ruchu seznámili s tím, co tento region nabízí.

ČEZ a představitelé Bohumína slavnostně spustili centrální vytápění města

17. září 2010, 0:00

Symbolickým otevřením ventilu bylo spuštěno centrální vytápění města Bohumín. Pro jeho obyvatele představuje nový systém dodávky tepla z elektrárny Dětmarovice nesporné výhody.

Avion Shopping Park vytvoří 400 nových pracovních míst!

17. září 2010, 0:00

Ostravský Avion Shopping Park, jako jedno z mála obchodních center v České republice, investuje i v této náročné ekonomické době do svého rozšíření, čímž významně napomáhá rozvoji kraje. Téměř 1,5 miliardová investice do nových projektů Sever a Jih již nyní přilákala do regionu nové významné partnery.

Divadelní pouť bez bariér v nemocnicích, školách i v ulicích

17. září 2010, 0:00

Šestá Divadelní pouť bez bariér (14.-17.9.2010) se stejně jako předchozí ročníky neuzavřela pouze do Divadla loutek a jiných kulturních zařízení, ale potěšila i děti ve školách a dětské pacienty hospitalizované v místních nemocnicích a ústavech.

Buty v Loutkách - to tu ještě nebylo!

16. září 2010, 0:00

V pátek 17. září od 16.30 zahraje legendární ostravská kapela v Divadle loutek všem, kteří přijdou, především však dětem, které potřebují radost víc než jiné. Koncert kapely Buty se totiž koná v rámci šestého ročníku Divadelní pouti bez bariér a vstupné je pouhých 50 korun.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více