Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

11. ročník mezinárodní konference „Investment & Business Forum

7. září 2010, 0:00

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje připravuje již 11. ročník mezinárodní konference „Investment & Business Forum" (IFO), která se uskuteční v Ostravě ve dnech 11. - 12. října 2010 v Clarion Congress Hotelu Ostrava.

Na Letišti Leoše Janáčka probíhá výstava Expedice Maroko 2010

7. září 2010, 0:00

Expedice Maroko 2010 - to je název výstavy fotografií na Letišti Ostrava. Skupina amatérských fotografů FotoDružina zde představuje sedmdesát fotografií ze své cesty po Maroku.

Hornické slavnosti OKD:9 tisíc lidí, 47 buchet pro sirotky a 30 tisíc na charitu

5. září 2010, 0:00

Hornické slavnosti OKD se i přes nepřízeň počasí vydařily. Hvězdy jako Helena Vondráčková, Jiří Korn, Martin Chodúr nebo Nightwork přilákaly téměř deset tisíc návštěvníků. Ti se i v dešti dobře pobavili a zároveň podpořili charitativní organizace, kterým pomáhá Nadace OKD.

Hošťálkovické děti se mohou radovat z nového hřiště

3. září 2010, 2:30

Hošťálkovické děti se od září mohou radovat z nové zahrady plné atrakcí z akátového dřeva. Mezi houpačkami, průlezkami, kolotoči a zvířátky v různých podobách jsou zařazeny také vzdělávací informační tabule s rostlinkami a zvířaty.

1.ročník mezinárodní konference SSTT

3. září 2010, 0:00

V prvních zářijových dnech proběhla v hotelu Park Inn v Ostravě Mariánských Horách mezinárodní konference s účastí sedmdesáti špičkových expertů z 16 zemí světa. Konference proběhla v rámci projektu Regionální materiálové technologické výzkumné centrum v operačním programu Výzkum a vývoj pro inovace.

Počítačoví experti investují v Moravskoslezském kraji 120 milionů korun

2. září 2010, 11:42

Informační technologie jsou označovány za třetí největší exportní komoditu ČR. Postavení oboru dále roste. Místem, kde se IT viditelně daří, je Moravskoslezský kraj, přesněji Ostrava, sídlo prvního tuzemského sdružení - klastru - počítačových expertů s názvem IT Cluster. Díky němu se realizují velké výzkumné projekty.

V rámci projektu Revitalizace Olše dokončuje Český Těšín stavbu kanalizace

31. srpna 2010, 0:00

Mezi obce a města sdružená ve Slezském vodohospodářském svazku patří také Český Těšín, kde je v současné době provedeno zhruba 90 % stavby kanalizace a čistírny odpadních vod.

Na akci Divadlo!!! ukázali ostravští herci divákům cestu do svých hledišť

31. srpna 2010, 0:00

Jdeme za vámi. Takový byl podtitul akce Divadlo !!!, která doplnila letní šňůru kulturních akcí v centru Ostravy. Herci pěti ostravských scén zde ukázali divákům cestu do svých hledišť stavbou unikátního rozcestníku a představili repertoár nové sezóny.

Dobrovolníci z EVRAZ VÍTKOVICE STEEL pomáhali v léčebném ústavu pro děti

31. srpna 2010, 0:00

Zaměstnanci společnosti EVRAZ VÍTKOVICE STEEL pomáhali v rámci tzv. dobrovolnického dne v dětském Odborném léčebném ústavu v Metylovicích.

Radnice Frýdku-Místku využívá elektronická výběrová řízení

30. srpna 2010, 0:00

Radnice Frýdku-Místku se po velmi dobré zkušenosti s elektronickým výběrovým řízením pro dodavatele elektřiny rozhodla využít možnost centralizovaného zadávání veřejných zakázek i pro další komodity.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více