Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Folklor!!! roztančil tento týden celou Ostravu

18. srpna 2010, 0:00

Pestrou mozaiku letní zábavy v Ostravě doplňuje tento týden festival Folklor bez hranic. Po slavnostním uvítání zástupců souborů na radnici odstartovalo šňůru koncertů vystoupení na Masarykově náměstí. Dále festival pokračuje v různých částech města.

Nadace OKD hledá nejlepší neziskový projekt a osobnost roku

16. srpna 2010, 0:00

Nadace OKD, jejímž zřizovatelem je černouhelná těžební společnost OKD, vyhlásila druhý ročník soutěže o nejlepší neziskové projekty a osobnosti, kterým udělí Ceny Nadace OKD.

Projekt LÉTO!!! pokračoval zábavným programem JIH!!!

16. srpna 2010, 0:00

V Ostravě pokračoval v pátek a v sobotu kulturní projekt Léto!!!. Tentokrát měli možnost se pobavit lidé žijící v Ostravě - Jihu, byl pro ně připraven pestrý program a děti se mohli dozvědět také něco zajímavého například o městských lesích.

IPRM v Karviné a Orlové se dostává do realizační fáze

13. srpna 2010, 0:00

Společnost RPG Byty spolupracuje od roku 2008 s městy Karvinou a Orlovou na komplexní revitalizaci lokalit v rámci Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM). Po dokončení všech potřebných příprav se nyní projekt v obou městech dostává do realizační fáze.

Salon krásy YES VIP a YES VISAGE otevřen také v Ostravě

12. srpna 2010, 8:34

Známá modelka Simona Krainová slavnostně přestřihla pásku nového Salonu krásy YES VIP a YES VISAGE v centru Ostravy. Salon nabízí zcela ojedinělé služby. Najdete jej na Smetanově náměstí v centru Ostravy, vedle divadla Antonína Dvořáka.

Projekt LÉTO!!! zavítal do Ostravy - Poruby

11. srpna 2010, 0:00

Úspěšný projekt Léto!!! se na dva dny v uplynulém týdnu přesunul do Ostravy - Poruby. Zatímco páteční program byl koncipován spíše pro dospělého diváka, v sobotu se bavily děti i jejich rodiče.

ČPZP posílá zaplaveným oblastem materiální pomoc

9. srpna 2010, 0:00

Do pomoci oblastem, které o víkendu poničily bleskové povodně, se aktivně vložila také Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Postiženým obcím v Libereckém kraji věnuje materiální pomoc v podobě pracovních pomůcek, respirátorů, desinfekčních a čisticích prostředků a balené vody.

Na sobotní akci ZOO!!! přišlo 3000 návštěvníků

4. srpna 2010, 0:00

V ostravské ZOO se o víkendu uskutečnila další z akcí projektu Léto!!! plná soutěží, kvízů a atrakcí pro děti i jejich rodiče. Prožít hezký a aktivní den v ZOO přišly skoro tři tisíce návštěvníků.

ČR jde po digitální cestě k prosperitě

1. srpna 2010, 11:01

Profesor Ivo Vondrák, rektor VŠB-Technické univerzity Ostrava a předseda výkonné rady sdružení počítačových expertů IT Cluster tvrdí, že informační technologie tvoří novou podobu Moravskoslezského kraje i ČR.

Co znamená IT Cluster

1. srpna 2010, 8:29

IT Cluster sdružuje experty, „mozky" ze škol i firem.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více