Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mikulášské slavnosti v Podbeskydí

1. ledna 2008, 0:00

Tradičně pestrou paletu zážitků nabízí mikulášské slavnosti ve Štramberku. Letos o to víc, že se při jejích pořádání spojily tři subjekty - město Štramberk, společnost Šmíra - Print a Český rozhlas Ostrava. V sobotu 5. prosince 2009 od 10:00 do 17:00.

Kreslení: odpočinek, který si zasloužíte

1. ledna 2008, 0:00

Že jsou Vánoce za námi, neznamená, že skončilo rozmazlování. Naopak, je pro něj ten nejlepší čas, protože svátky daly nám všem zabrat svým chaosem a stresem. Teď je potřeba naučit se odpočívat... Třeba při kreslení pravou mozkovou hemisférou.

Konference Promatten v hotelu Vidly

1. ledna 2008, 0:00

Nově zrekonstruovaný hotel Vidly u Vrbna pod Pradědem se stal dějištěm konference Promatten o progresivních materiálech a technologiích v energetice. Konference přilákala špičkové odborníky z celé republiky.

Nový způsob proplácení peněz z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko

1. ledna 2008, 0:00

Nový způsob proplácení peněz z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, který příjemcům dotací usnadní financování projektů, představila Regionální rada Moravskoslezsko na konferenci Evropské příležitosti regionu.

Výlov rybníka Výtažník

1. ledna 2008, 0:00

Státní podnik Povodí Odry pořádal o sváteční středě tradiční výlov krnovského rybníka Výtažník, který sousedí s větším Petrovým rybníkem. Rybáři připravili také den otevřených dveří v rybích sádkách, prodej ryb i jejich ochutnávku.

Prodeje kvalitních, ručně šitých oděvů se krize nedotkla

1. ledna 2008, 0:00

Až sedmdesátiprocentní slevy v obchodech s oděvy jsou dnes naprosto běžným jevem. Ekonomická krize nutí kupující šetřit, takže nejrůznější výprodejové akce doslova vítají. Největší slevy přitom nabízejí právě prodejci módy. Tento trend se však netýká módních salonů s kvalitními, ručně šitými oděvy.

Vánoční nákupy plné inspirace

1. ledna 2008, 0:00

Jestli je na Vánocích něco stresující, jsou to nákupy dárků. Chceme jimi udělat radost, ale nakonec často koupíme cokoliv, jen abychom se dostali z chaosu obchodů. Letos to však můžete zkusit jinak!

Tchas končí, přichází Eiffage Construction

1. ledna 2008, 0:00

Moderní, konsolidovaná firma, která pružně reaguje na vývoj trhu, má jednotnou a přehlednou organizační strukturu s jasnými pravidly ekonomického řízení. Takový je cíl stavební společnosti Eiffage Construction Česká republika, v regionu dosud známé jako Tchas.

Na Reprezentačním plese se nikdo nenudil

1. ledna 2008, 0:00

Partnerství finančníků, akademiků a recesistů dalo vzniknout atraktivní zábavě, která má již osmou sezónu podobu reprezentačního plesu.

Festival outdoorových filmů bude v sobotu zakončen za účasti významných osobností

1. ledna 2008, 0:00

7. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů se blíží do finále, kterým je předání cen vítězným filmařům. Slavnostní večer s předáním cen proběhne v sobotu 5. prosince v pražském kině Atlas.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více