Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Společnost Auto Heller pořádala pro své zákazníky školu smyku

1. ledna 2008, 0:00

Společnost AUTO Heller ve spolupráci s firmou HCT.CZ pořádala již podruhé pro své klienty Školu smyku. Ideální zimní podmínky a profesionální přístup instruktorů přispěly k výjimečnému zážitku všech zúčastněných.

Betlémy na hradě

1. ledna 2008, 0:00

Až do 10. ledna se můžete přijít podívat do galerie Slezskoostravskoho hradu na již 9. ročník výstavy betlémů.

TV POLAR a město Ostrava získali ocenění na veletrhu Regiontour

1. ledna 2008, 0:00

Regiontour je největší veletrh cestovního ruchu v České republice. Také letos zde mělo svou prezentaci město Ostrava. Návštěvníkům se mimo jiné představilo formou multimediální prezentace, kterou vyrobila Televize POLAR.

Zimní svezení s novým Hyundai ix 35

1. ledna 2008, 0:00

Autosalon Hyundai zve všechny své zákazníky a příznivce vozů Hyundai k návštěvě autosalonu a zejména otestování vlastností a komfortu nového modelu Hyundai ix 35.

Silvestr pod Trúbou ve Štramberku

1. ledna 2008, 0:00

Už popáté se sejdou obyvatelé Štramberka, návštěvníci z blízkého okolí a vyznavači magické atmosféry tohoto městečka z větších dálek, aby silvestrovský večer prožili na mrazivém venkovním povětří či v teple stylových restaurací.

Turnaj ČEZ Street Hockey přilákal šest a půl tisíce dětí

1. ledna 2008, 0:00

Ostravská televize Polar ve spolupráci s generálním partnerem, Skupinou ČEZ, pořádá letos už po sedmé největší žákovský turnaj s názvem ČEZ Street Hockey 2010. Populární florbalový podnik opět přivede ke sportu tisícovky dětí a doufejme, že stejně jako v předchozích ročnících proběhne v duchu fair play.

Modrá pyramida dává zelenou úsporám

1. ledna 2008, 0:00

Nejzelenější úvěr je ve skutečnosti modrý. Modrá pyramida dává zelenou ekologickému bydlení a úsporám energie, které již nejsou pouze výhradou majetných obyvatel. Svým klientům pomáhá získat státní dotace z programu Zelená úsporám do výše až 60% z ceny projektu a navíc poskytuje půjčky až 100% z ceny projektu s možností mimořádných vkladů a splátek bez sankcí.

Kostel Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu uvítal druhý festivalový den Souznění

1. ledna 2008, 0:00

Pořadatelé si zvolili poprvé za 10. let svého působení pro koncert duchovní hudby architektonicky novodobou sakrální budovu. Volba byla naprosto správná. Díky vstřícnému přístupu faráře Vítězslava Řehulky a jeho spolupracovníků se mohly prostory moderního eliptického kostela rozeznít barokní duchovní hudbou.

Hlasujte a rozhodněte, které projekty získají finanční dar z programu Prazdroj lidem!

1. ledna 2008, 0:00

Finanční příspěvek ve výši 2,5 mil. Kč rozdělí v regionech Frýdecko-Místecko, Třinecko, Jablunkovsko a Ostravsko společnost Plzeňský Prazdroj prostřednictvím svého dárcovského programu Prazdroj lidem. O tom, které projekty dar získají, rozhodujete právě vy. Hlasovat můžete třemi způsoby: prostřednictvím el. formuláře na internetu, DMS či tištěného kuponu.

Stromeček pro Domeček

1. ledna 2008, 0:00

Nový projekt občanského sdružení KIWANIS s názvem „Stromeček pro Domeček" byl určen dětem z dětského centra v Ostravě Zábřehu, které zajišťuje péči dětem do pěti let. V pasáži obchodního centra u vánočního stromu byl umístěn seznam dětí s dárky, které si přály pod stromeček.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více