Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Desatero pro bezpečné koupání na přehradě

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

K letním měsícům patří i vodní radovánky. Záchranáři však vybízejí návštěvníky k opatrnosti, jelikož chvilka nepozornosti se může stát osudnou.

Havířov v květech

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Po dlouhých dvaceti letech se vrátila do Havířova oblíbená akce Havířov v květech. Letošní obnovená premiéra se navzdory nepřízni počasí velmi vydařila. Přišlo se na ni podívat zhruba 20 tisíc lidí.

Aktuality z Havířova 26. 6. 2009

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

1. Do konce června si každý musí posekat trávu.
2. Platí nové podmínky pro parkování taxi služeb.
3. Na skvělé filmy, můžete do letního kina.

Výuka na dálku až z Ameriky

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Je běžné, že dnes děti odcestují se svými rodiči na čas do zahraničí. Aby mohly mít na konci roku uzavřenou klasifikaci, umožňuje základní škola Mládežnická v Havířově výuku přes internet.

Malí hasiči s velkým srdcem

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Mnoho dětí by se jednou chtělo stát hasičem. Některé to ale myslí vážně, trénují a zúčastňují se mnoha závodů, jednu soutěž měly děti z hasičského kroužku v Havířově právě před sebou.

Havířov pomáhal při povodních

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířov nabídl pomoc hasičských dobrovolných jednotek při povodních na Novojíčínsku. Radnice také do nejhůře zasažených dvou obcí posílá sto tisíc korun a nabízí i ubytování.

Radní vyrazili na stavbu útulku

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovští radní se vydali na kontrolní den výstavby útulku pro psy a drobné zvířectvo. Stavba pokračuje podle plánu a dokonce se podaří ušetřit i nějaké finance. Na podzim bude spuštěn zkušební provoz.

Centrum pro rodinu a dítě slavilo

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Poradenské centrum pro rodinu a dítě v Havířově pomáhá rodinám s postiženými dětmi. Za svou práci získalo ocenění a o radost se centrum rozdělilo se všemi rodiči i dětmi na velké zahradní párty.

Cytotoxické látky, aneb záchrana života

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Pacientům s nádorovým onemocněním musí být k jejich uzdravení podávány speciální cytotoxické látky. Havířovská nemocnice má nyní vlastní přípravnu, která bude sloužit i pro okolní nemocnice.

Letní tábor ve Pstruží

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovské děti odjely na první turnus letního tábora do Pstruží, který pořádá Středisko volného času Asterix. Letošní tábor se nesl ve znamení Olympských bohů, bájí a mýtů.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více