Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Děti mají rády psy, ale také plazy či šelmy

23. dubna 2013 15:20 | Orlová | David Stejskal

Jaká zvířata máš nejradši a proč?

Bude mít Orlová náměstí?

19. dubna 2013 13:28 | Orlová | David Stejskal

Padesát milionů korun stojí mezi starým a novým náměstím v Orlové-Lutyni. Ministerstvo financí totiž trvá na tom, aby celá rekonstrukce byla zadána jediným výběrovým řízením, kde spoluvyhlašovateli budou ministerstvo financí a město.

Město připravuje humanitární sbírku

19. dubna 2013 13:26 | Orlová | David Stejskal

Obyvatelé Orlové mohou pomoci sociálně slabým. Město totiž připravuje humanitární sbírku, která se uskuteční v polovině května. Lidé mohou věnovat nepotřebné oblečení, obuv, lůžkoviny, ale také přebytečné hračky. Věci, které budou získány, poputují do sociálně slabých rodin.

Aktuálně z Orlové 19. 4. 2013

19. dubna 2013 13:23 | Orlová | David Stejskal

1. Zasedání zastupitelstva je veřejné
2. Beseda o bezpečnosti seniorů
3. Den Země

Ve městě probíhají rekonstrukce železničních přejezdů

19. dubna 2013 13:20 | Orlová | David Stejskal

S příchodem slunečného počasí se v Orlové začalo s rekonstrukcí železničních přejezdů. Pracovníci tento týden opravili "horní" přejezd přes Klášterní ulici a opravné práce čekají také železniční přejezd na ulici Zátiší v Orlové-Porubě.

Den otevřených dveří na odd. soc. služeb NsP Karviná

19. dubna 2013 13:18 | Orlová | David Stejskal

Pacienti, kteří nevyžadují péči ve zdravotnickém zařízení, ale neobejdou se bez pomoci druhých, mohou využít Oddělení sociálních služeb v Orlovské nemocnici. Pod dohledem zdravotně-sociálních pracovníků se mohou aktivně připravit například na obchod do domácí péče.

V Orlové představí projekty ze Švýcarska

16. dubna 2013 14:39 | Orlová | David Stejskal

Projekt revitalizace území Zimovůdky pokračuje. Zástupci švýcarské delegace přijedou tento týden prezentovat návrhy studentů architektury do kulturního domu města Orlové. Vernisáž se bude konat v sobotu 20. dubna v 18 hodin.

Orlovská nemocnice připravila "Den zdraví"

16. dubna 2013 14:36 | Orlová | David Stejskal

Orlovská nemocnice připravila pro veřejnost den otevřených dveří, který nazvala "Cesta zdraví v Ráji." V rámci této akce se mohli lidé seznámit s prostory ambulance a jednotlivých nemocničních oddělení a také se nechat zdarma preventivně vyšetřit.

Aktuálně z Orlové 16. 4. 2013

16. dubna 2013 14:34 | Orlová | David Stejskal

1. Sociální šatník v Orlové
2. Den čokolády v knihovně
3. Slet čarodějů a čarodějnic

V Orlové se konalo krajské kolo přehlídky dětských sborů

16. dubna 2013 14:32 | Orlová | David Stejskal

23. ročník celostátní přehlídky dětských pěveckých sborů v minulých dnech již tradičně proběhl také v Orlové. Do krajského kola této významné akce přijely sbory z celého regionu.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více