Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Host dne: Lenka Šimerdová, vedoucí komunitního centra Maják

19. října 2012 15:06 | Orlová | David Stejskal

O činnosti nového komunitního centra Maják v Orlové

Orlovský závodník se stal letošním mistrem republiky

19. října 2012 15:01 | Orlová | David Stejskal

Mimořádné úspěšnou sezonu má za sebou orlovský automobilový jezdec Lumír Firla mladší. Ten vyhrál svou třídu v Mistrovství republiky na okruzích a právě tento víkend se rozhodne, zda skončí na 2. či 3. místě v Mistrovství republiky v sprint rallye.

Seniorka oslavila své 101. narozeniny

19. října 2012 14:58 | Orlová | David Stejskal

Před 101 lety se 19. října narodila paní Vlasta Kožuszníková, která nyní žije v domově pro seniory Vesna. Stále vitální paní své narozeniny oslavila ve společnosti své rodiny, lidí z Vesny i vedení našeho města.

Krajské volby proběhly v Orlové bez problémů

16. října 2012 15:22 | Orlová | David Stejskal

Strana ČSSD se stala vítězem krajských voleb v našem regionu a v krajském zastupitelstvu jí bude patřit nejvíce míst. Orlovské volby a názory voličů jsme sledovali i my.

Orlovský evangelický sbor slavil 150 let svého kostela

16. října 2012 15:20 | Orlová | David Stejskal

Celý rok probíhaly v Orlové oslavy 150 let od posvěcení evangelického kostela. Po několika menších akcích a velké výstavě v domě kultury přišel hlavní den oslav uplynulou neděli, kdy se kostel zaplnil do posledního místa nejen věřícími, ale také dalšími hosty a přáteli této nejen kulturní a historické památky.

Mladí krasobruslaři předvedli své umění na exhibici

16. října 2012 15:19 | Orlová | David Stejskal

Velkou exhibici pro děti ze škol a školek, ale i pro širokou veřejnost, uspořádal Krasobruslařský klub pod záštitou Domu dětí a mládeže. Zimní stadion tak patřil radostné zábavě a umění na ledě.

Město ocenilo nejúspěšnější pěstitele okrasných rostlin

16. října 2012 15:17 | Orlová | David Stejskal

Město Orlová letos již 15. rokem ocenilo ty nejlepší a nejnápaditější zahradníky, kteří se díky své péči o květiny a rostliny starají také o hezkou tvář našeho města. Vítězové několika kategorií soutěže se tak setkali s organizátory soutěže i představiteli radnice.

Lidé nesouhlasí se změnami v nemocnicích

11. října 2012 17:32 | Orlová | David Stejskal

Lidé nesouhlasí se změnami v nemocnicích

V Bejbáčku najdou zábavu děti i maminky

11. října 2012 17:30 | Orlová | David Stejskal

Bejbáček se jmenuje organizace, která už několik let nabízí maminkám, ale třeba i tatínkům, těch nejmenších dětí místo pro vzájemné setkání, relax, hraní, ale i nejrůznější kurzy, cvičení a další aktivity. Jednou z nich byl tento týden i hojně navštívený bazárek oblečení a hraček.

Aktuálně z Orlové 12. 10. 2012

11. října 2012 17:28 | Orlová | David Stejskal

Zveme Vás na několik zajímavých akcí

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více