Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Německá dobrovolnice pracuje v Orlové

7. září 2012 16:39 | Orlová | David Stejskal

Krátce po maturitě a prázdninovém volnu se do Orlové přistěhovala Němka Larissa Dettler, která bude celý rok pracovat ve zdejším Informačním centru mládeže. Larissa zdejší místo našla v rámci evropského dobrovolnického programu. A orlovské informační centrum stejně tak může zprostředkovat podobné aktivity pro místní zájemce o dobrovolnickou činnost v zahraničí.

Školní výuka se všude rozeběhla bez problémů

4. září 2012 14:59 | Orlová | David Stejskal

Školní budovy přivítaly v pondělí opět stovky žáků. Mezi nimi přišlo i více jak dvě stě prvňáčků a za některými z nich jsme se vypravili i my. Více již v následující reportáži.

Bonding, nová metoda v karvinsko-orlovské nemocnici

4. září 2012 14:58 | Orlová | David Stejskal

Bonding nebo-li připoutání. To je metoda, kterou mohou zažít maminky, které porodí své dítě v karvinské rájecké nemocnici. Jde o kontakt dítětě s maminkou bezprostředně po porodu, podívejte se na naši reportáž.

Aktuálně z Orlové 4. 9. 2012

4. září 2012 14:55 | Orlová | David Stejskal

1. Muzeum Těšínska zve na výstavu
2. Katolíci se sejdou opět v neděli při bohoslužbě

Děti zakončily prázdniny diskotékou v DKMO

4. září 2012 14:53 | Orlová | David Stejskal

Zaplněný sál orlovského domu kultury si užíval netradičně pojaté diskotéky pro děti a mládež k závěru prázdnin. Na návštěvníky akce čekala hudba, tanec i spousty doprovodných překvapení.

Hokejové naděje z regionu se utkaly v Orlové

4. září 2012 14:50 | Orlová | David Stejskal

Malé hokejové naděje ze 4. tříd z celého regionu si užily jeden z prvních větších turnajů sezony. Akci pořádal klub HC Orlová a zdejší zimní stadion viděl boje několika manšaftů hokejových talentů.

V září se opět zvýší pohyb dětí kolem cest

31. srpna 2012 18:27 | Orlová | David Stejskal

A začneme ve školách a školkách, které opět přivítají své žáky. Město letos na opravy a rekonstrukce těchto svých budov vynaložilo okolo 40 milionů korun. A v těchto dnech tak proběhly i kontroly, jak dané práce dopadly a zda jsou školní zařízení připravené.

Orlovské školy jsou připraveny na další školní rok

31. srpna 2012 18:25 | Orlová | David Stejskal

A začneme ve školách a školkách, které opět přivítají své žáky. Město letos na opravy a rekonstrukce těchto svých budov vynaložilo okolo 40 milionů korun. A v těchto dnech tak proběhly i kontroly, jak dané práce dopadly a zda jsou školní zařízení připravené.

Aktuálně z Orlové 31. 8. 2012

31. srpna 2012 18:22 | Orlová | David Stejskal

1. Galimortovo divadlo nabírá nové herce
2. Pohádkový les opět v září

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více