Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Proběhl 9. ročník Festivalu národnostních kultur

22. září 2015 14:09 | Orlová | David Stejskal

Sobotní odpoledne patřilo Festivalu národnostních kultur, jehož 9. ročník proběhl na náměstí 28. října. Vystoupila tradiční taneční uskupení, ale program nabídl také spoustu hudby. Jako velmi vydařenou akci zhodnotila také delegace z Chorvatska.

Orlovští tenisté slavili čtyřicetileté výročí

22. září 2015 14:08 | Orlová | David Stejskal

40 let své existence o víkendu slavil tenisový klub Slávia Orlová. Na exhibičních utkáních změřili své síly odchovanci klubu a dnes už také zkušení tenisté na světové úrovni. V rámci akce byly předány také výroční plakety.

Aktuálně z Orlové 22. 9. 2014

22. září 2015 14:07 | Orlová | David Stejskal

Aktuality, pozvánky z Orlové

AZ PNEU CUP ve stávajícím areálu letos naposledy

22. září 2015 14:06 | Orlová | David Stejskal

Vůně benzínu, vřískání motorů a záplava adrenalinu. To vše mohli vnímat návštěvníci osmého ročníku Enduro závodů, které proběhly na více než šesti kilometrové trati. Na ní museli závodníci ujet dvakrát šedesát minut. Jak se jim vedlo se dozvíte v reportáži.

ZŠ Ke Studánce má zrekonstruované učebny

18. září 2015 21:55 | Orlová | David Stejskal

Zrekonstruované učebny přírodopisu a chemie mohou od tohoto školního roku naplno využívat žáci základní školy Ke Studánce. Ve třídách je nejen nový nábytek, ale také nové moderní pomůcky.

V Orlové proběhla podnikatelská snídaně

18. září 2015 21:53 | Orlová | David Stejskal

V hotelu Sport proběhlo první setkání zástupců podnikatelů působících na území Orlové, místostarostky Petry Jenčmionkové a pracovníků živnostenského úřadu.

Aktuálně z Orlové 19. 9. 2015

18. září 2015 21:43 | Orlová | David Stejskal

Aktuality z Orlové

Orlovští senioři mohou studovat vysokou školu

18. září 2015 21:42 | Orlová | David Stejskal

Už i v Orlové mohou lidé navštěvovat Univerzitu třetího věku. Tuto možnost jim připravila městská knihovna ve spolupráci s katedrou sociální geografie a regionálního rozvoje Ostravské univerzity.

Akce Pohybem za zdravím přilákala téměř 500 lidí

15. září 2015 15:09 | Orlová | David Stejskal

Společně se projít, zaběhnout si, či zajet na kole mohli obyvatelé Orlové v rámci akce Pohybem za zdravím. Ta se koná ve městě pod různými jmény pravidelně už téměř dvacet let.

Proběhlo 9. zasedání zastupitelstva Orlové

15. září 2015 15:08 | Orlová | David Stejskal

V sále orlovského domu kultury proběhlo deváté zasedání zastupitelstva města. Jednalo se například o nové smlouvě s provozovatelem krytého bazénu společnosti SMO. Zastupitelé se také dozvěděli jméno nového tajemníka městského úřadu.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více