Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Zloději stále častěji kradou platební karty

27. dubna 2012 17:20 | Orlová | David Stejskal

Až o desítky tisíc korun mohou přijít lidé, kterým zloději ukradnou jejich platební karty. Policie tyto případy řeší poslední dobou stále častěji.

Závody Gracia Orlová zakončí nedělní etapa

27. dubna 2012 17:16 | Orlová | David Stejskal

Světové závody žen v cyklistice Gracia Orlová opět přivítaly špičkový mezinárodní peleton. Závody končí nedělní závěrečnou etapou v Orlové, kde také tradičně probíhá odpolední slavnostní vyhlašování výsledků na prostranství u městského úřadu.

Rybáři uspořádali 1. letošní závody pro veřejnost

24. dubna 2012 18:20 | Orlová | David Stejskal

První letošní rybářské závody pro veřejnost uspořádalo rybářské sdružení Vodniora. U vody se tak sešli milovníci rybolovu všech generací.

Školáci a studenti získali informace o informacích

24. dubna 2012 18:17 | Orlová | David Stejskal

Co jsou to informace, jak s nimi nakládat, nebo jak si v dnešní době ověřovat pravdivost jejich zdrojů. To a mnohé další se probíralo na besedě, kterou v rámci dne otevřených dveří připravilo Informační centrum mládeže.

Aktuálně z Orlové 24. 4. 2012

24. dubna 2012 18:13 | Orlová | David Stejskal

1. Policie pátrá
2. Další ročník Sletu čarodejnic ve Spirále
3. Gracia Orlová 2012

22 dětských pěveckých sborů zpívalo v Orlové

24. dubna 2012 18:11 | Orlová | David Stejskal

22. ročník Celostátní přehlídky dětských pěveckých sborů již tradičně zavítal také do Orlové. Na regionální kolo této významné akce přijelo zpívat 22 sborů z celého kraje.

Odborníci a veřejnost debatovali v Orlové o ovzduší

24. dubna 2012 18:08 | Orlová | David Stejskal

Ovzduší, jeho špatná kvalita, možnosti jeho měření a také možnosti zlepšení současného stavu. To vše se probíralo na veřejném setkání Pracovních skupin pro strategii a životní prostředí města Orlové, kde přednášel odborník na tuto tématiku z Vysoké školy báňské Petr Jančík.

Dětský parlament podporuje dětský domov

20. dubna 2012 20:02 | Orlová | David Stejskal

Dobročinnou burzu hraček pořádá pravidelně již několik let Dětský parlament. Aktivita je určena nejen dětem z havířovského dětského domova.

Aktuálně z Orlové 20. 4. 2012

20. dubna 2012 19:59 | Orlová | David Stejskal

Vyšlo další číslo Orlovských novin

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více