Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Orlová podpořila sbírku pro ukrajinské Mukačevo

12. února 2015 13:19 | Orlová | David Stejskal

Od středy probíhá v Orlové dvoudenní sbírka potravin a zdravotnického materiálu pro ukrajinské město Mukačevo. Sbírku pořádá odbor sociální a zdravotní ve spolupráci s organizací ADRA Havířov. Výtěžek ze sbírky pomůže chudým rodinám, místní škole a nemocnici.

Orlová našla novou vizi svého historického jádra

11. února 2015 12:22 | Orlová | David Stejskal

V orlovském domě kultury byla zahájena výstava odborných návrhů na revitalizaci historické části města. Prostřednictvím této výstavy chtějí zástupci radnice seznámit veřejnost s inspirativními ideovými projekty, které jsou výsledkem soutěže Cena Petra Parléře, a věří, že budou dobrým podkladem pro diskuzi o budoucím směřování staré Orlové.

Zastupitelé řešili parkování a další důležité body

10. února 2015 18:15 | Orlová | David Stejskal

V pondělí proběhlo první letošní zasedání zastupitelů. Program veřejné schůze obsahoval 23 bodů a my vás v první dnešní reportáži seznámíme s těmi nejdiskutovanějšími.

Školka Okružní sází na nové i praxí prověřené postupy

10. února 2015 18:13 | Orlová | David Stejskal

Jak už jsme vás dříve informovali, zápis do mateřských škol letos opět proběhne v jednotném termínu, a to v úterý 14. dubna. Prostřednictvím našeho seriálu jsme vám zatím představili dvě městské školky a dnes se ještě podíváme do posledních z nich, kterou je mateřinka Okružní.

Aktuálně z Orlové 10. 2. 2015

10. února 2015 18:12 | Orlová | David Stejskal

Další koncert ZUŠ

Tým FK Slavia B zabodoval v Turnaji o pohár starosty

10. února 2015 18:10 | Orlová | David Stejskal

I přes husté sněžení a teploty pod bodem mrazu se v neděli odehrálo 4. kolo Turnaje o pohár starosty. Ten už tradičně pořádá Fotbalový klub Slavia Orlová na umělé trávě ve sportovním areálu. Naše kamera nechyběla na zápase dvou velkých rivalů, kteří se perou o druhé místo v tabulce.

Město podpoří sbírku pro ukrajinské město Mukačevo

6. února 2015 17:07 | Orlová | David Stejskal

Odbor sociální a zdravotní organizuje další humanitární sbírku. Lidé mohou přispět zejména trvanlivými potravinami a zdravotnickým materiálem. Výtěžek ze sbírky pomůže chudým rodinám, škole a nemocnici v ukrajinském městě Mukačevo. Převoz vybraných potravin a zdravotnického materiálu zajistí organizace ADRA.

O odjezdech spojů nově informuje elektronický panel

6. února 2015 17:07 | Orlová | David Stejskal

V Orlové a dalších 17 městech Moravskoslezského kraje byly nainstalovány elektronické panely, které informují cestující o odjezdech spojů veřejné dopravy. Tabule jsou umístěny v místech, které jsou považovány za významné dopravní uzly. V Orlové se jedná o zastávku u pošty.

Aktuálně z Orlové 7. 2. 2015

6. února 2015 17:04 | Orlová | David Stejskal

1. Náměstí aktuálně
2. Výstava-revitalizace staré Orlové

Urologická ambulance disponuje modernějším vybavením

6. února 2015 17:03 | Orlová | David Stejskal

Teď vás zavedeme do urologické ambulance v orlovské nemocnici a ukážeme vám dva nové přístroje, které mají lékaři k dispozici. Více už v následující reportáži.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více