Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Interní oddělení nemocnice prošlo rekonstrukcí

20. ledna 2015 16:35 | Orlová | David Stejskal

Interní oddělení orlovské nemocnice prošlo koncem minulého roku částečnou rekonstrukcí. Stavební práce se týkaly především vnitřních prostor sociálního zařízení, které nyní odpovídá požadavkům moderní doby. Ke spokojenosti pacientů přispějí i nové postele a zrekonstruovaný interiér obou lůžkových oddělení.

Aktuálně z Orlové 20. 1. 2015

20. ledna 2015 16:33 | Orlová | David Stejskal

1. Úmrtí na dole Lazy
2. Vyšlo další číslo ON
3. Volné nebytové prostory
4. Pozvánka na pietní akt

Na GOA proběhl den otevřených dveří

20. ledna 2015 16:31 | Orlová | David Stejskal

Až 150 nových studentů v září přivítá gymnázium a obchodní akademie. A protože termín odevzdání přihlášek ke studiu se nezadržitelně blíží, největší střední škola ve městě uspořádala v sobotu Den otevřených dveří.

Nemocné děti opět vyrazí na ozdravný pobyt

16. ledna 2015 15:40 | Orlová | David Stejskal

Město i v letošním roce organizuje ozdravný pobyt pro děti s nemocemi dýchacích cest. Orlovské děti se mohou v březnu léčit v Moravskoslezském sanatoriu v Metylovicích, a to čtyři týdny

Na orlovských školách proběhly zápisy do 1. tříd

16. ledna 2015 15:39 | Orlová | David Stejskal

Přes tři sta předškoláků uvítaly orlovské základní školy u zápisů do 1. tříd. Ty letos opět proběhly v jednotném termínu, a to ve čtvrtek a v pátek. Naše kamera u této události samozřejmě nechyběla a vy se nyní podívejte, jak probíhal zápis na Základní škole Ke Studánce.

Galerie Studánka nabízí výstavu talentované malířky

16. ledna 2015 15:36 | Orlová | David Stejskal

Mladá, krásná a talentovaná. Taková je jednadvacetiletá malířka Naděžda Hloušková, která je autorkou nové výstavy v galerii Studánka. Vernisáž, která se konala ve čtvrtek, si nenechaly ujít desítky návštěvníků a galerie doslova praskala ve švech.

V domě dětí a mládeže proběhl krajský přebor v šachu

16. ledna 2015 15:34 | Orlová | David Stejskal

Krajský přebor v šachu uspořádal pro žáky 1. až 5. tříd dům dětí a mládeže ve spolupráci s šachovým oddílem SK Slavia Orlová. Turnaje se zúčastnilo celkem 11 družstev a kdo se nakonec radoval z vítězství se dozvíte v poslední dnešní reportáži.

Orlovské školy uvítaly u zápisu přes 300 dětí

16. ledna 2015 13:47 | Orlová | David Stejskal

Přes tři stovky předškoláků uvítaly orlovské základní školy u zápisů do 1. tříd. Ty se letos opět konaly v jednotném termínu, aby bylo okamžitě jasné, zda stav dětí odpovídá demografickému výhledu. Naše kamera si tuto událost samozřejmě nenechala ujít a zachytila zápis na Základní škole Ke Studánce.

Orlová hostila krajský přebor v šachu

16. ledna 2015 12:54 | Orlová | David Stejskal

Krajský přebor v šachu uspořádal pro žáky 1. až 5. tříd Dům dětí a mládeže Orlová ve spolupráci s místním šachovým oddílem. Turnaje se zúčastnilo celkem 11 družstev a kdo se nakonec radoval z vítězství se dozvíte v následující reportáži.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více