Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Rostislav Olesz maturoval

1. června 2009 14:07 | Ostrava-město | Eva Panošová

Maturitní zkoušky se nevyhýbají ani slavným osobnostem, hokejový reprezentant Rostislav Olesz v těchto dnech odmaturoval na sportovním gymnáziu Dany a Emila Zátopkových v Ostravě.

Systém Floreon

20. března 2009 6:33 | Ostrava-město | Eva Panošová

Unikátní nástroj pro řešení krizových situací vzniká na Vysoké škole báňské, technické univerzitě v Ostravě. Systém Floreon bude skvělým pomocníkem například při povodních, pomůže řešit dopravní situace a upozorní veřejnost na znečištěné ovzduší.

Den otevřených dveří v porodnici ve Frýdku-Místku

2. února 2009 8:33 | Frýdek-Místek | Eva Panošová

Frýdecko - místecká porodnice pořádala, už podruhé, den otevřených dveří. Poprvé byl zájem obrovský a nejinak tomu bylo i tentokrát.

Integrovaný plán rozvoje sídliště Slezská

1. února 2009 12:54 | Frýdek-Místek | Eva Panošová

Frýdek - Místek vypracoval integrovaný plán rozvoje díky němuž může čerpat peníze z Evropských fondů. V plánu je oživení sídliště Slezská.

Slezská diakonie otevřela kavárnu

31. ledna 2009 8:29 | Frýdek-Místek | Eva Panošová

Netradiční způsob sociálního podnikání odstartovala Slezská diakonie. Ve Frýdku-Místku otevřela kavárnu, ve které obsluhují hosty lidé se zdravotním postižením.

Konference o digitalizaci televizního vysílání

30. ledna 2009 8:30 | Frýdek-Místek | Eva Panošová

Ve Frýdku-Místku proběhla konference o digitalizaci televizního vysílání. Zástupci Národní koordinační skupiny radili, jak se mají na digitální vysílání připravit bytová družstva se společnými anténami.

Vánoční strom před radnicí v Ostravě

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Deset metrů vysoký vánoční strom se už zítra rozsvítí na Prokešově náměstí v Ostravě. Vánoční dekoraci svěřili radní firmě, která zdobí například Václavské náměstí v Praze.

Nezaměstnanost opět roste

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Na trhu práce se poprvé objevily následky celosvětové finanční krize. Zatímco v našem regionu mohl Úřad práce počítat v posledních letech jen úbytek nezaměstnaných, teď jsou jeho chodby zase plné.

Smlouva o partnerství města Orlová a RPG Byty

1. ledna 2008 0:00 | Orlová | Eva Panošová

Představitelé města Orlová a společnosti RPG Byty podepsali smlouvu o partnerství. Společný Integrovaný plán rozvoje města obsahuje úpravu veřejných prostranství, regeneraci bytových domů v Orlové - Porubě a měl by řešit i problémy romských obyvatel.

Daňové kontroly

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Průlomový rozsudek Ústavního soudu, podle kterého jsou zakázány přepadovky ve firmách, ostravským podnikatelům nepomůže. Finanční kontroly pokračují.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více