Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Farmářské trhy v Opavě už čtvrtým rokem

6. května 2014 17:16 | Opava | Eva Panošová

Teď se spolu s námi můžete podívat na opavské farmářské trhy. Také letos si na Dolním náměstí můžete nakoupit čerstvou zeleninu, ovoce, květiny a další výpěstky regionálních pěstitelů. Trhy budou otevřeny až do podzimu.

Oprava ul. Bílovecké v Opavě je v plném proudu

23. dubna 2014 11:33 | Opava | Eva Panošová

V Opavě začala rekonstrukce ulice Bílovecké. Opravu provázejí dopravní omezení, která potrvají až do podzimu. Náklady na modernizaci jsou vyčísleny na více, než 22 milionů korun.

V centru Opavy zasahovali krotitelé vzduchu

19. února 2014 13:11 | Opava | Eva Panošová

V centru Opavy zasahovali ve středu krotitelé vzduchu. Každý, kdo navštívil horní náměstí, se dozvěděl řadu užitečných informací nejen o současném ovzduší na Opavsku, ale také o tom, jak můžeme sami přispět k jeho menšímu znečišťování. Akce měla oslovit především děti.

Ostravská škola vybavila třídy čističkami vzduchu

18. ledna 2013 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Zavedeme vás do jedné ostravské základní školy, která se liší od ostatních škol. Jako jediná v Ostravě má všechny třídy vybaveny čističkami vzduchu. Konkrétně se jedná o Základní školu Gajdošově ulici.

Kam s vánočním stromečkem

11. ledna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V Ostravě je v plném proudu svoz vánočních stromků. U kontejnerů na sídlištích je každý den nabírají posádky společnosti OZO. Použité stromečky odvážejí do kompostárny, kde je zpracovávají na biologicky rozložitelný materiál.

Na ZŠ v Opavě - Malých Hošticích přivítali návštěvu z Afriky

8. února 2011 0:00 | Opava | Eva Panošová

Základní škola v Opavě - Malých Hošticích je víc vesnická než městská škola. A pořád se v ní něco děje. Školu jsme navštívili v den, kdy v ní přivítali návštěvu až z daleké Afriky.

Opavské loutkové divadlo oslaví již 60. sezónu

8. února 2011 0:00 | Opava | Eva Panošová

Jednou z nejoblíbenějších kulturních scén v Opavě je bezesporu loutkové divadlo. Letos oslaví svou 60. sezónu a to je jistě pádný důvod k jeho návštěvě.  

Zástupci opavské radnice se sešli se svými občany v rámci akce Otevřená radnice

8. února 2011 0:00 | Opava | Eva Panošová

Nový primátor a náměstci opavské radnice se dozvěděli, co Opavany trápí. Minulou středu mělo premiéru jejich setkání s občany. Jednací sál v Hlásce byl plný, akce Otevřená radnice se setkala se zájmem lidí.

Občané Opavy bojují za obnovení stavby silnice I/11

2. února 2011 0:00 | Opava | Eva Panošová

Představitelé Opavy nevzdávají boj za stavbu silnice I/11. Zúčastnili se veřejných slyšení v Poslanecké sněmovně a v Senátu. Do Prahy s sebou vezli 35 tisíc podpisů, které připojili občané pod petici za obnovení stavby.

Výstavu Cesta města v Opavě doplnil animovaný film

31. ledna 2011 5:33 | Opava | Eva Panošová

Výstava Cesta města, která je od září k vidění v Obecním domě, dostala nový rozměr. Její součástí se stalo promítání animovaného filmu o dějinách města Opava. Novinka první diváky velmi zaujala.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více