Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

NsP Karviná-Ráj otevřela nové oddělení sociálních služeb

27. prosince 2011 12:36 | Karviná | Jiří Brzóska

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj otevřela letos v září na svém pracovišti nové oddělení sociálních služeb se zvláštní ambulantní péčí.

Školní vysílání 23. 12. 2011: Zdobení perníčků ve školní družině ZŠ Slovenská

27. prosince 2011 1:07 | Karviná | Jiří Brzóska

1.prosince se děti ve školní družině ZŠ Slovenská učily zdobit perníčky. S vykrajováním a zdobením pomohly také ochotné maminky. Hotové perníčky dostaly děti v mikulášské nadílce. Ty povedené se pak prodávaly na vánočním jarmarku. Reportáž připravili: Tereza Křístková, Vláďa Danko a Petr Sitarčík pod vedením Petry Schulzové.

Školní vysílání 23. 12. 2011: ZŠ Majakovského a sportovní úspěchy

27. prosince 2011 1:06 | Karviná | Jiří Brzóska

V reportáži Vám představíme mladé sportovce, basketbalisty ze základní školy Majakovského. Zpracoval televizní štáb ZŠ Majakovského pod vedením Moniky Suchánkové.

Školní vysílání 23. 12. 2011: Čert a Mikuláš v ZŠ a MŠ Školská

27. prosince 2011 1:05 | Karviná | Jiří Brzóska

Také na ZŠ Školská v Karviné - Ráji se žáci těšili na návštěvu svatého Mikuláše a jeho početné družiny čertů a andělů. A dočkali se! Jako každoročně byly hodné děti pochváleny, ty zlobivější si odnesly i nějakou tu uhelnou šmouhu na tváři, ale nakonec byli drobnou sladkostí odměněni všichni. Poté se celý mikulášský průvod vydal také do spřízněné MŠ Školská mezi budoucí žáčky. Ti dostali od Mikuláše za své básničky a písničky plný balíček dobrot. Tuto akci již tradičně připravují pro své mladší kamarády a spolužáky žáci 9. tříd. I letos se své role zhostili na výbornou. Reportáž připravili: Gabriela Štvrtňová a Pavel Huťka.

Školní vysílání 23. 12. 2011: Mikulášská nadílka na ZŠ Majakovského

27. prosince 2011 1:04 | Karviná | Jiří Brzóska

Jako v pohádce začal páteční den 9. prosinec 2011 na základní škole Majakovského v Karviné. Od brzkého rána to byl den příprav, radosti a očekávání na příchod Mikuláše, čertů a andělů. Reportáž připravili: Veronika Pazdziorová, David Smetana, Nikola Fialová, Ondřej Mravík pod vedením Moniky Suchánkové.

Školní vysílání 23. 12. 2011: Děti z MŠ navštěvovaly ZŠ Majakovského

27. prosince 2011 1:03 | Karviná | Jiří Brzóska

V průběhu měsíce listopadu a prosince navštěvovaly základní školu Majakovského děti z mateřských školek. Přítomnost těchto malých dětí ve škole jsme zachytili objektivem kamery ve chvílích, kdy se zrovna věnovaly zábavě v naší počítačové učebně. V době adventní navštívily děti mateřských školek i náš školní klub, kde si společně zazpívaly u vánočního stromečku společně s dětmi naší školy vánoční písně a koledy. Zpracoval televizní štáb ZŠ Majakovského pod vedením Moniky Suchánkové.

Školní vysílání 23. 12. 2011: Vánoční jarmark na ZŠ Cihelní

27. prosince 2011 1:02 | Karviná | Jiří Brzóska

Opět po roce se na Základní škole Cihelní v Karviné uskutečnil Vánoční jarmark. Budova praskala ve švech, všude to vánočně vonělo a z vestibulu školy se linuly koledy v podání školního sboru. Lavice na chodbách se proměnily v prodejní stánky jednotlivých tříd a nabízely zboží vyrobené a upečené našimi dětmi. Video připravili: Šárka Jiřincová, Sára Stiborová, Maja Mujevičová, Markéta Fusková, Barbora Hanzlová pod vedením Bogdana Galuszka.

Školní vysílání 23. 12. 2011: Možná přijde i Mikuláš

27. prosince 2011 1:01 | Karviná | Jiří Brzóska

Na ZŠ Školská se konal další přípravný kurz pro předškoláky pod názvem „Možná přijde i Mikuláš". Děti pracovaly s interaktivní tabulí, kromě toho si zazpívaly, naučily se básničku, zacvičily si a nakonec skládaly a lepily mikulášskou omalovánku. Kdo nakonec opravdu přišel, a kdo děti provázel celým odpolednem, to vám prozradíme v naší reportáži. Reportáž připravili: Gabriela Štvrtňová a Pavel Huťka.

Školní vysílání 23. 12. 2011: Vánoční noc na ZŠ Cihelní

27. prosince 2011 1:00 | Karviná | Jiří Brzóska

Předvánoční čas na Základní škole Cihelní v Karviné byl rovněž zasvěcen tradiční akci - Vánoční noci pro II.stupeň. Více než tři desítky žáků se nejdříve vyřádily v tělocvičně a poté následovala tradiční večeře s ochutnávkou cukroví a rozdáváním dárků. Večerní část programu obstaraly společenské hry a symbolický přípitek. Video připravili: Sandra Štrejlová, René Písecký, Šárka Jiřincová, Sára Stiborová pod vedením Bogdana Galuszka.

Ekumenické vánoce ve Stonavě

26. prosince 2011 11:32 | Stonava | Jiří Brzóska

Při půlnoční mši v římskokatolickém kostele sv.Maří Magdalény popřál všem požehnané svátky stonavský evangelický pastor, emeritní biskup Vladislav Volný. Po mši pak katoličtí věřící popřáli evengelikům při jejich vánoční bohoslužbě.
/bez komentáře/

Komerční sdělení více

Společnost E.ON otevřela v Ostravě modernizovanou pobočku. Zákazníci ji najdou v Nové Karolině

Vyřídit snadno vše, co se týká energií, ze svého mobilu nebo tabletu online je v posledních letech pro zákazníky E.ON čím dál větší samozřejmost. Online nástroje v současnosti využívá více než 65 % klientů společnosti. I přes jasný trend používání digitální obsluhy existují momenty, kdy klienti preferují osobní kontakt, což dokazují i data obsluhy na zákaznické lince a v poradenských centrech. Jen vloni využili klienti E.ONu osobní kontakt u téměř 580 000 požadavků.

Poprvé v České republice budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu!

V rámci festivalu CIRKULUM proběhne světová premiéra velkolepé podívané s názvem Létající Citadela. Vůbec poprvé v historii České republiky budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu! Tento mezinárodní projekt má plánované dvě premiéry – první ve čtvrtek 6. 6. a druhou 7. 6. při západu slunce ve valech Slezskoostravského hradu.

Obyvatelé Ostravska oblékají herce ze seriálu Ulice

Filmoví a seriáloví herci nosí vždy perfektní outfity, protože na to mají tým lidí a štědrý rozpočet. Ale nemusí to být nutným pravidlem. I kostýmy herců se totiž mohou řídit více udržitelností a prospěšností natáčecího štábu, jak to dokazuje spolupráce ostravské neziskovky Moment s televizí Nova, díky které nyní můžete potkávat oblečení ze skříní ostravských obyvatel na hercích v seriálu Ulice.


Onkologové FN Ostrava prezentovali v New Yorku výsledky léčby srdce a plic pomocí CyberKnifu

Přednosta Kliniky onkologické FN Ostrava a LF OU doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA byl jediným Čechem, který hovořil na největším světovém kongresu, zaměřeném na přesnou radioterapii. Jeho dvě přednášky pojednávaly o léčbě srdeční komorové arytmie a nádorů plic. V posterové sekci prezentoval výsledky výzkumu ostravského pracoviště Ing. Lukáš Knybel, Ph.D., klinický inženýr CyberKnife.

Červnové Hudební výlety: znějící zámky, kostely i ostravský důl

Smršť špičkových komorních projektů chystá Svatováclavský hudební festival v rámci cyklu Hudební výlety. Unikátní prostory Moravskoslezského kraje rozezní devíti koncerty. Nebude chybět čerstvý držitel prestižní ceny Fryderyk, klarinetista Piotr Lato, nebo talent mladé generace – flétnistka Sylvie Schelingerová.

Bez občanky. ČPZP je první pojišťovnou, která plošně a v předstihu spustí akceptaci eDokladu

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) jako první zdravotní pojišťovna umožní svým klientům prokazovat svou totožnost v rámci aplikace eDoklady. Tato novinka bude dostupná na všech sto pobočkách ČPZP po celé republice od 1. června. To je o sedm měsíců dříve, než požaduje zákon. Povinnost umožnit prokazování totožnosti přes aplikaci eDoklady na svých pracovištích mají totiž zdravotní pojišťovny až od 1. ledna 2025.

Čtvrťáci a páťáci základních škol se chystají na finále soutěže Hledej pramen vody

Víte, co znamená vodní stopa? Víte, kolik je kubík vody? A kolik PET lahví byste si museli v obchodě koupit, abyste takový kubík vody měli doma? Umíte zpomalit a pozorovat růst rostlin? Zvládnete najít podle zeměpisných souřadnic indicie k odpovědi na otázku „Cesta k vodnímu pramenu vede mokřady, ale také dřevěnou stezkou. Ta má svého obránce a hlídače. Má nos, vlasy a také oči. Nápovědou je, že měří sedm metrů. Kdo to je?“

Noc kostelů poprvé otevře i ten v Ostravě-Vítkovicích

V pátek 7. června bude během 16. ročníku Noci kostelů historicky poprvé zpřístupněn i kostel sv. Pavla na Mírovém náměstí v Ostravě-Vítkovicích. Premiérově bude možné navštívit první patra kostelní věže, v níž jsou stále stopy po vodojemech (věž totiž původně jako vodojem sloužila).

Více