Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Hasiči z Moravskoslezského kraje mají za sebou víkend s několika většími požáry

6. dubna 2020 10:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Uplynulý víkend v Moravskoslezském kraji poznamenalo několik větších požárů. Hořely domy, dílny i lesy. Škoda se počítá v milionech. Jako zázrakem se při požárech nikdo nezranil.

Ani ne dva roky starý chlapec spadl do pětimetrové díry. Vytahovali ho hasiči

5. dubna 2020 19:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Speciálně cvičení hasiči z lezecké skupiny zachraňovali 1,5 roku starého chlapečka z úzké mezery mezi domem a opěrnou zdí, kam spadl.

VIDEO: Hasiči zachraňovali v Petřvaldě dům před plameny

5. dubna 2020 11:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Sedm jednotek hasičů zasahovalo v neděli ráno a dopoledne u požáru rodinného domu uprostřed Petřvaldu na Novojičínsku. Obešel se bez zranění, předběžná škoda byla odhadnuta na 750 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Podívejte se, jak speciální tým zdravotníků zasahoval v ostravském Alzheimercentru

5. dubna 2020 11:27 | Ostrava-město | Libor Běčák

Tým pro specializované činnosti ZZS MSK zasahoval v sobotu 4. dubna během dne po dobu více než pěti hodin v ostravském Alzheimer centru. Poté, kdy se onemocnění COVID-19 potvrdilo u jednoho z klientů, bylo nutno na základě rozhodnutí epidemiologa provést v tomto zařízení odběry na možné onemocnění u více než sto padesáti osob.

V Trojanovicích vyhořela dílna s automobily a motorkami

5. dubna 2020 11:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do série víkendových požárů patří také sobotní požár v Trojanovicích na Novojičínsku. Vyhořela tam budova bývalého kravína přestavěná na dílny a sklady.

S rozsáhlým požárem domu bojovali v sobotu večer hasiči ve Slezské Ostravě

5. dubna 2020 5:16 | Ostrava-město | Libor Běčák

Škodu za zhruba 5 milionů korun způsobil požár, který v sobotu zachvátil třípodlažní rodinný dům ve Slezské Ostravě.

Turistu v Jeseníkách postihl kolaps. Ani přes dlouhé oživování se ho nepodařilo zachránit

5. dubna 2020 5:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

52letý muž zemřel v sobotu na turistické vycházce v Jeseníkách. Muže postihla náhlá zástava krevního oběhu. Nepomohla ani okamžitá pomoc od svědků jeho kolapsu, horských záchranářů ani resuscitace posádkami záchranné služby.

Rodinný dům ve Vratimově vzplál od krbu. S plameny bojovali hasiči hodinu

4. dubna 2020 18:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z pátku na sobotu v Horních Datyních, místní části Vratimova, u požáru sedlové střechy přízemního rodinného domku.

Koronavirus spustil testovací akci v ostravském Alzheimercentru

4. dubna 2020 10:25 | Ostrava-město | Libor Běčák

AKTUALIZOVÁNO/ V centru, které se stará o klienty s Alzheimerovou chorobou v Ostravě-Vítkovicích se koná prověřování všech klientů a zaměstnanců na případnou nákazu koronavirem Covid-19. Důvodem je pozitivní nález u jedné z klientek.

Antikoronaviroví dezinfikátoři procházejí také ulicemi Rychvaldu. Stříkají lavičky, zastávky i hřiště

3. dubna 2020 10:22 | Rychvald | Libor Běčák

Místa, kde se lidé častěji zdržují, jsou nyní pravidelně dezinfikována. Preventivní očistu laviček, dětských hřišť nebo autobusových zastávek provádějí také v Rychvaldě.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více