Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Vánoční koncert Fusionu

21. prosince 2009 8:00 | Havířov | Lída Ruličková

V této reportáži uvidíte Vánoční koncert Fusionu, který se uskutečnil ve čtvrtek v kulturním domě Radost.

Křest knihy o doktoru Janu Mayovi

20. prosince 2009 11:00 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Svůj život obětoval lidem a jejich zdraví, a proto je znám jako lékař lidumil. Byl také prvním starostou Mariánských Hor a zakladatelem lázní v Čeladné. Řeč je o doktoru Janu Mayovi, který by se letos dožil 140 let a snad i proto byla o něm vydána kniha, kterou křtili v knihovně na Fifejdách.

Spolupráce se slovenskou Základní školou

19. prosince 2009 16:00 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Zajímavé předvánoční zpestření přichystali učitelé svým žákům v Základní škole ve Staré Bělé. Pozvali na návštěvu školáky ze Slovenska. Děti z Dolného Kubína společně s českými dětmi vyráběly vánoční dárky. Spontánně tak vznikla nová kamarádství.

Zastupitelé potvrdili nesouhlas s likvidací trati

18. prosince 2009 22:33 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Povodní těžce poničená železniční trať do Hostašovic se nakonec možná přece jen obnoví. Zatímco ještě na podzim se mluvilo o cyklostezce v trase kolejí, teď zastupitelé města jednohlasně schválili, že by dráha měla být obnovena. V Hodslavicích kvůli tomu vznikla petice s téměř 450 podpisy a tamní radnice se bude problémem znovu zabývat.

Tkaní v Polárce

18. prosince 2009 16:30 | Bruntál | Lída Ruličková

Starobylý způsob tkaní, který má svůj původ někdy v počátcích lidské civilizace, používají mentálně postižení klienti terapeutické dílny Polárka. Postižené práce baví a dosahují při ní pozoruhodných výsledků.

První Andělský bál

18. prosince 2009 16:00 | Havířov | Lída Ruličková

Klienti Santé, ale také rodiče a přátelé zažili svůj první Andělský bál a kdo nemohl chybět na takovém bále? No přece Andělé! Ti se postarali o vtipné zahájení bál. Před volnou zábavou byla přichystána různá vystoupení. Na parketu se několikrát představil také tým Miroslava Kuchaře.

Školní vysílání 18. 12. 2009 - Mikuláš na ZŠ Cihelní

18. prosince 2009 15:45 | Karviná | Lída Ruličková

Žáci základní školy Cihelní se každoročně těší na mikulášskou nadílku. Ani letos je nikdo nezklamal, sváteční atmosféra byla cítit od samého rána a dva Mikulášové spolu s anděly a hejnem čertů z 9.A navštěvovali jednotlivé třídy se svým krátkým programem a rozdávali humor, sladkosti a trochu i toho uhlí. Reportáž připravili: Patrik Adamczyk, Michael Saldak, Kateřina Partiová a Tereza Jursová.

Oprava radnice v Ludgeřovicích

15. prosince 2009 9:15 | Ostrava-město | Lída Ruličková

V bojových podmínkách pracují v současné době úředníci radnice v Ludgeřovicích na Opavsku. Ale přesto jsou šťastní. Radnice totiž prochází celkovou rekonstrukcí a pracovní podmínky úředníků se už za několik měsíců výrazně zlepší.

21. Zjazd PZKO - 21. Sjezd PZKO

15. prosince 2009 8:30 | Stonava | Lída Ruličková

PZKO jest w dobrej kondycji, mamy 84 koła miejscowe, 13 tysięcy członków, powiedział nowy prezes ZG Jan Ryłko; Maciej Płażyński, szef Stowarzyszenia Wspólnota Polska podkreślił, że PZKO jest dla Wspólnoty głównym partnerem do współpracy. - Polský kulturně-osvětový svaz má 13 tisíc členů v 84 místních organizacích, novým předsedou Hlavního výboru byl zvolen Jan Ryłko z Jablunkova.

Zespół Dziecka ze Stonawy - Soubor Děcka ze Stonavy

15. prosince 2009 8:00 | Stonava | Lída Ruličková

W tym roku zespół miał 8 występów, uczestniczył w 3 konkursach folklorystycznych, wygrał finał Cieszyńskiej Pieśni Ludowej im. Stanisława Hadyny w Koszęcinie. - Letos soubor polských žáků ze Stonavy měl 8 vystoupení, účastnil se 3 soutěží, vyhrál festival Těšínské písně v Koszęcinu, sídle polského reprezentačního souboru Śląsk.

Komerční sdělení více

43. ročník Staroveských šlápot je tu už tento víkend!

V sobotu 4. května na hřišti ve Staré Vsi u Bílovce odstartuje už 43. ročník Staroveských šlápot. První ročník se uskutečnil v roce 1979. Zakladatelka této turisty i cyklisty oblíbené akce Marie Kudělová nyní předává pomyslné žezlo nové generaci organizátorů.


Co je to virtuální kancelář a jak ji založit?

Ještě donedávna bylo nezbytnou podmínkou pro založení společnosti to, aby byla zaregistrována na konkrétní adrese. To už je naštěstí minulost: v současné době získávají na popularitě virtuální kanceláře, které umožňují provozovat podnikání bez nutnosti mít samostatný sídlo. Navíc za takových podmínek, které jsou pro podnikatele velice atraktivní.

Nádorová onemocní míchy a mozku budou léčit čtyři zdravotnická zařízení Moravskoslezského a Zlínskéh

Zástupci Fakultní nemocnice Ostrava, Městské nemocnice Ostrava, Nemocnice Agel Nový Jičín a Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně založili Sdružené neuroonkologické centrum. Lékaři se specializací na nádory mozku a míchy v něm budou léčbu pacientů s těmito diagnózami řešit společně. Cílem je, aby bylo maximálně efektivně využito přístrojové vybavení a personální možnosti jednotlivých oddělení a klinik, a pacient tak dostal tu nejlepší možnou léčbu v co nejkratším čase.

Evropská unie přispěje na proměnu tepláren v Olomouci a Karviné

Skupina Veolia Energie uspěla v náročném schvalovacím procesu a získá dotace z Modernizačního fondu EU na dva velké investiční projekty. Modernizace a dekarbonizace tepláren v Karviné a v Olomouci za miliardy korun povede ke snížení emisí, úsporám energií a přispěje k energetické soběstačnosti České republiky.

Tomáš Dianiška: Komedii Den zúčtování jsem vymyslel pro radost

Světovou premiéru bude mít v sobotu 4. května v Ostravě satirická komedie DEN ZÚČTOVÁNÍ Tomáše Dianišky (nar. 1984). Autor patří k nejoblíbenějším, nejhranějším a často oceňovaným dramatikům současnosti. Fikci o snaze totálního outsidera odvrátit konec světa a užít si poslední den co nejlépe napsal přímo pro činohru Národního divadla moravskoslezského.

Více