Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Chtěl se jen projet, tvrdil policistům zloděj ukradeného rozvážkového auta ve Frýdku-Místku

15. ledna 2024 10:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Když řidička rozvážkové služby nechala svůj automobil na pár minut s běžícím motorem u nákupního centra ve Frýdku-Místku, netušila, že se stane obětí neobvyklé krádeže. Shodou okolností se v blízkosti pohyboval muž pod vlivem drog, který do auta nasedl a odjel.

Tragická dopravní nehoda na Novojičínsku: 64letý muž zemřel po nárazu auta do stromu

13. ledna 2024 15:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V sobotu dopoledne zemřel 64letý muž, který při jízdě v osobním vozidle narazil do stromu. Tragédie se stala mezi obcemi Vražné a Veselí na Novojičínsku. Muž cestoval ve vozidle sám a v době příjezdu jednotek na místo události byl v bezvědomí. Hasiči spolu se zdravotníky ho resuscitovali, ale bohužel neúspěšně.

DOPRAVNÍ REVUE: Hraniční most ve Starém Bohumíně čeká velká oprava

12. ledna 2024 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jeden jízdní pruh a kyvadlový provoz řízený semafory. Taková je už delší dobu situace na hraničním mostu ve Starém Bohumíně. Odborníci v druhé polovině prosince na místě prováděli diagnostiku.

LÉTA BĚŽÍ: Centrum pro rodinu a sociální péči bude mít nové sídlo

12. ledna 2024 9:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dříve opuštěný dům v areálu Městské nemocnice, který od září slouží jako protialkoholní záchytná stanice. Za necelé dva roky, po rekonstrukci, která právě začala, se z něj stane i nové místo Centra pro rodinu a sociální péči. Dosavadní sídlo je určeno k likvidaci.

DOPRAVNÍ REVUE: Moravskoslezský kraj letos chystá v Karviné dvě velké opravy

11. ledna 2024 13:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Řidiče v Moravskoslezském kraji v letošním roce čeká několik dopravních omezení, a to kvůli opravám komunikací a mostů. V Karviné krajská správa silnic chystá hned dvě velké akce.

LÉTA BĚŽÍ: Moravskoslezský kraj i letos výrazně podpoří sociální služby pro lidi v regionu

11. ledna 2024 13:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj v prosinci schválil rozpočet na letošní rok. Zavázal se v něm, že opět pomůže neziskovým organizacím, které na čekají peníze od státu. Zároveň byly schváleny také dotace na investice v sociálních službách a peníze jsou vyčleněny i na oblíbené Senior Pointy.

Hlásič požáru ženě v Ostravě-Porubě možná zachránil život, usnula a od svíčky začalo hořet

29. prosince 2023 21:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Že autonomní hlásič požáru není v bytě zbytečně a dá se na něj spolehnout, se mohla v pátek 29. prosince večer přesvědčit žena v Ostravě-Porubě. V bytě, který obývá, se od svíčky rozhořel požár. Díky namontovanému zařízení se oheň podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů, informoval jejich mluvčí Jakub Kozák.

VIDEO: Jen vlásek od vážné nehody hasičů, incident na křižovatce v Karviné vyšetřují policisté

29. prosince 2023 11:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na jedné z křižovatek v Karviné se ve středu 27. prosince odehrála dramatická situace, která jen se štěstím neskončila vážnou kolizí. Palubní kamera stojícího vozidla tam natočila hasičské auto, které se zapnutými majákem a sirénou vjelo do křižovatky na červenou. Současně ale do křižovatky přijelo osobní auto na zelený signál. Jen díky včasné reakci obou řidičů se podařilo zabránit střetu. Řidič hasičů poté s rozjetým těžkým vozidlem málem havaroval, ale situaci se mu naštěstí podařilo perfektně zvládnout.

Policisté řeší výhrůžky na sociálních sítích i v Moravskoslezském kraji, pachatelé hrozí střelbou nebo ji schvalují

28. prosince 2023 13:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Také moravskoslezští policisté se aktuálně zabývají několika příspěvky na sociálních sítích, které souvisejí s tragickou střelbou v Praze. Jejich autoři počínání vraha schvalovali nebo rovněž vyhrožovali podobným činem střelbou a podobně.

Záchranáři resuscitovali topícího se muže, jeho tělo zahlédli svědci u soutoku Ostravice a Morávky

28. prosince 2023 11:15 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Poblíž soutoku Ostravice a Morávky ve Frýdku-Místku se ve středu 27. prosince topil muž středního věku. Svědci nahlásili ve čtrnáct hodin, že proudem řeky je unášeno jeho tělo. Na místo okamžitě vyrazily složky IZS, včetně vrtulníku LZS Ostrava.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více