Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Řidič přehlédl odstavené vozidlo na Rudné, hasiči museli vyprostit zraněnou ženu

8. prosince 2023 10:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahovaly ve čtvrtek 7. prosince po sedmnácté hodině u dopravní nehody na Rudné v Ostravě. Do porouchaného vozidla, i přesto, že jeho řidič nainstaloval výstražný trojúhelník, nabouralo auto. Hasiči museli vyprostit zraněnou ženu.

Policisté pátrali po téměř devadesátiletém muži v Českém Těšíně, nalezli ho podchlazeného

7. prosince 2023 9:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Šťastný konec mělo pátrání policistů v Českém Těšíně, kteří hledali pohřešovaného, téměř devadesátiletého muže. Senior odešel ze zdravotnického zařízení pouze v teplácích, triku a ponožkách.

Na zahradě domu v Dobré se objevilo mládě rysa, ze stromu ho odchytli hasiči a ochránci přírody

6. prosince 2023 18:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Odborníci ze záchranné stanice živočichů v Bartošovicích zasahovali spolu s hasiči v Dobré u Frýdku-Místku. Obyvatelům tamního domu se totiž na zahradu dostalo mládě rysa. Zvíře se dostalo do souboje se psem a následně vylezlo na strom. Odtud ho museli ochránci přírody odchytnout ve spolupráci s hasiči. Zvíře je teď v péči odborníků.

Lékaři FNO zachránili život dvanáctiletému chlapci po těžké autonehodě, dnes už chodí do školy

6. prosince 2023 13:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

S vážným poraněním hlavy, takzvaným kraniotraumatem, přijímali letos v červenci Daniela Čtvrtku lékaři Oddělení pediatrické resuscitační a intenzivní péče (OPRIP) do FN Ostrava. Tehdy dvanáctiletý chlapec utrpěl těžká zranění při vážné autonehodě u slovenské Čadce. I když se zprvu nacházel v život ohrožujícím stavu, díky intenzivní péči ve fakultní nemocnici dnes chodí do školy.

PÁTRÁNÍ: Muž vnikl na pozemek ve Slezské Ostravě, policisté po něm pátrají, i když nic neukradl

5. prosince 2023 13:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté ze Slezské Ostravy prověřují případ, který se stal v polovině listopadu letošního roku. Zatím neznámý muž vnikl na oplocený pozemek rodinného domu. Na místě se pohyboval, ale nic neodcizil. Lidé by muže mohli poznat z videozáznamu.

Při požáru vybydleného domu na Bruntálsku zemřel člověk, tělo nalezli hasiči

5. prosince 2023 10:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na úterý 5. prosince shořel vybydlený dům v Damašku, části obce Třemešná na Bruntálsku. Při požáru zemřela osoba, její tělo nalezli hasiči, kteří na místě zasahovali.

Neznámý člověk rozhazuje hřebíky na silnici na Frýdecko-Místecku, pátrá po něm policie

5. prosince 2023 9:17 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V lese mezi obcemi Sedliště a Řepiště na Frýdecko-Místecku někdo opakovaně na silnici rozhazuje hřebíky. Policisté, kteří dokumentují několik podobných případů, po pachateli pátrají. Rozházené hřebíky v jednom případě poškodily u projíždějícího vozidla obě zadní pneumatiky.

Dezinformátora Tomáše Čermáka od polských kolegů převzali moravskoslezští policisté, putoval do vězení

4. prosince 2023 17:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Polští policisté v pondělí na hraničním přechodu Chotěbuz-Cieszyn předali Tomáše Čermáka českým kolegům. Čermák byl v červenci pravomocně odsouzen k 5,5 letům vězení za podporu a propagaci terorismu. Před nástupem do vězení se skrýval v Polsku a byl zadržen 14. listopadu. Muže do vězení eskortovali moravskoslezští policisté.

VIDEO: Hasiči zachránili promrzlého a vystrašeného psa, uvízl na ostrůvku v karvinské Olši

4. prosince 2023 10:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči mají na kontě další úspěšnou záchranu zvířete, tentokrát psa, který uvízl na ostrůvku v korytě řeky Olše, protékající parkem Boženy Němcové v Karviné.

DOPRAVNÍ REVUE: Delegace z Moravskoslezského kraje zamířila do Francie kvůli stavbě vysokorychlostní trati

24. listopadu 2023 14:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vysokorychlostní trať. Téma, které je v Moravskoslezském kraji skloňováno už delší dobu. Samotný projekt je v pokročilém stádiu přípravy. Právě proto zástupci regionu před několika dny vyrazili na exkurzi do Francie.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více