Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Baník doma podlehl Spartě, rizikový zápas jistili policisté, zadrželi šest maskovaných fanoušků

12. listopadu 2023 20:14 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Výsledkem 0:1 skončilo nedělní utkání první fotbalové ligy mezi domácím Baníkem Ostrava a hosty z pražské Sparty. Vyprodaný stadion ve Vítkovicích byl svědkem druhé domácí ligové prohry ostravského celku, ten je po prohře šestý v tabulce. Zápas doprovázelo také bezpečnostní opatření.

V pondělí začne oprava kruhového objezdu nad Mariánskohorskou v Ostravě, potrvá asi týden

12. listopadu 2023 15:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ředitelství silnic a dálnic začne v pondělí 13. listopadu s opravou frekventovaného kruhového objezdu I/56 nad ulicí Mariánskohorskou. Podle mluvčího Jana Rýdla budou dělníci měnit poškozené asfaltové vrstvy a rekonstrukce bude trvat zhruba týden.

Tři sražení chodci během deštivého pátku, jeden případ skončil tragicky, záchranáři i policie nabádají k opatrnosti

11. listopadu 2023 10:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nevlídné počasí, špatná viditelnost, tma a k tomu nepozornost. Podmínky, při kterých se v pátek 10. listopadu odpoledne a večer odehrály vážné kolize aut s chodci na třech místech v Moravskoslezském kraji. Jedna z nich bohužel skončila tragicky. Policisté i zdravotníci nabádají k opatrnosti všechny motoristy a chodce.

Ve Vratimově se střetl cyklista na elektrokole s autobusem, policisté hledají případné svědky

9. listopadu 2023 17:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lékařské ošetření si vyžádal střet cyklisty na elektrokole s autobusem, který se stal 12. září před půl jedenáctou večer ve Vratimově. Nehoda je v šetření dopravních policistů, kteří žádají o pomoc veřejnost.

Rekordní nárůst turistů v MSK ve třetím čtvrtletí roku, Beskydy opět na vrcholu

8. listopadu 2023 16:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nové statistiky potvrzují významný nárůst počtu návštěvníků v Moravskoslezském kraji, zejména v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku. Nejvýraznější trend návštěvnosti se odehrává v oblíbené turistické oblasti Beskydy. V průběhu třetího kvartálu roku 2023 se do kraje sjelo a v hromadných zařízeních ubytovalo rekordních 366 927 návštěvníků. Toto číslo představuje téměř 3% nárůst ve srovnání s předešlým rokem 2022. Co je však ještě důležitější, návštěvnost v letošním roce předčila výsledky z roku 2019, tedy z před-covidového období, o více než 10 %.

Na silnici I/11 u Velké Polomi hořelo osobní vozidlo

8. listopadu 2023 15:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici 271. kilometru silnice I/11 u obce Velká Polom začalo ve středu odpoledne hořet osobní vozidlo. Na místě zasahovaly složky IZS. Podle policejní mluvčí Evy Michalíkové jsou již oba dva jízdní pruhy plně průjezdné.

Osobní auto ve Frýdlantu n/O srazilo chlapce s koloběžkou, policie hledá svědky

8. listopadu 2023 11:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní nehodu z 22. září letošního roku vyšetřují policisté z dopravního inspektorátu Frýdek-Místek. Asi dvacet minut po 16. hodině tam na přechodu pro chodce na ulici Hlavní, u parkoviště obchodního domu Albert, osobní vozidlo srazilo nezletilého chlapce s koloběžkou.

25letý recidivista znovu ve vazbě, v Bohumíně kradl boty, alkohol, křovinořez nebo minibike

8. listopadu 2023 11:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Několik případů krádeží v různých lokalitách v Bohumíně a škodu za zhruba 130.000 korun má na svědomí muž, který si již vyslechl obvinění a v tuto chvíli je ve vazbě díky dobré práci policistů. V rejstříku trestů má spoustu záznamů a pokud bude odsouzen, ve věznici také nebude poprvé.

V Třemešné na Bruntálsku v noci hořel odpad, na místě byl i vrak hasičského auta

8. listopadu 2023 10:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár odpadu v Třemešné na Bruntálsku zaměstnal v noci na středu 8. listopadu čtyři jednotky hasičů, ti spěchali na místo krátce po druhé hodině ranní. Díky včasnému zásahu se podařilo zamezit větším škodám.

Na D56 do Frýdku-Místku shořela dodávka s mléčnými výrobky, incident uzavřel dálnici

8. listopadu 2023 9:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dálnici ve směru z Ostravy na Frýdek-Místek uzavřel ve středu 8. listopadu ráno silný požár dodávky, která vezla mléčné výrobky. Na místě zasahovali hasiči z Ostravy-Jihu a Frýdku-Místku, jednotky obdržely informaci o požáru devět minut po páté hodině.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více