Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Muž v Opavě spadl do kádě s horkým louhem, záchranáři ho popáleného vrtulníkem transportovali do Brna

7. listopadu 2023 21:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pětatřicetiletý muž se vážně popálil poté, co spadl do kádě s horkým louhem. Incident se stal v jedné z opavských firem v pondělí 6. listopadu, informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zdravotníci bojovali o život 52letého motorkáře v Třinci, muž srážku s dodávkou nepřežil

7. listopadu 2023 14:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na ulici 1. máje v Třinci v úterý ráno zasahovaly složky IZS u tragické nehody dodávky a motocyklu. Zemřel při ní 52letý muž, kterého se lékařům a zdravotníkům nepodařilo zachránit. Na místě podlehl mnohočetným zraněním.

VIDEO: Zloděj naoko pomohl 77leté paní, která upadla, pak ji chladnokrevně okradl

7. listopadu 2023 12:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pobyt za mřížemi hrozí zloději a jeho přítelkyni, které se podařilo odhalit díky kamerovému systému ve Frýdku-Místku. Muž nejprve pomohl starší ženě, ta spadla na schodech v jednom z tamních podchodů. Poté ji ale okradl a spolu se svou přítelkyní pak šli za peníze poškozené nakupovat.

Tři lidé se zranili po srážce osobních aut v Ostravě-Michálkovicích, zasahoval speciál Tatra Omars

7. listopadu 2023 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní nehoda dvou osobních aut zaměstnala v úterý 7. listopadu ráno složky IZS v Ostravě-Michálkovicích. Podle mluvčího hasičů byli na místě zraněni tři lidé.

Ostravský historik Martin Jemelka obdržel prestižní cenu Akademie věd za popularizaci historie

6. listopadu 2023 22:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Cenu předsedkyně Akademie věd ČR obdržel v pondělí 6. listopadu ostravský historik Martin Jemelka. Ocenění získal za propagaci nebo popularizaci výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Spolu s ním ji obdrželi i mikrobiolog Miloslav Šimek a polymerní fyzik Jiří Kotek.

VIDEO: Muž a žena ukradli ve Slezské Ostravě baterii do autobusu, odvezli ji na koloběžce

6. listopadu 2023 21:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Udělal si otvor v plotu, poté na pozemku u rodinného domu ukradl volně položenou baterii do autobusu. Policie ze Slezské Ostravy pátrají po zloději, který má na svědomí tuto krádež a hledají i ženu, se kterou pak uschovanou baterii odvezl na koloběžce.

Policie pátrá po řidiči, který zmizel po vážné nehodě auta a skútru v Ostravě-Porubě

6. listopadu 2023 20:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, která se v pondělí 6. listopadu dopoledne stala na křižovatce ulic Opavská a Martinovská v Ostravě-Porubě. Žena ve Škodě Fabia tam narazila do před ní jedoucího muže na skútru. Nehoda byla nahlášena v jedenáct hodin dopoledne.

Správa železnic se domluvila s majitelem pozemku, stavba podjezdu trati ve Studénce začne v roce 2025

29. října 2023 12:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po letech neshod se Správa železnic dohodla s firmou AK1324, která ve Studénce vlastní pozemky v areálu bývalé vagonky. V roce 2025 by tak měly začít práce na vybudování podjezdu pod hlavním železničním koridorem, v místě, kde v roce 2015 rozjeté pendolino narazilo do kamionu. Tamní frekventovaný přejezd, který je v současné době chráněn závorami, bude podjezdem zcela nahrazen.

První fáze rekonstrukce Domu kultury města Ostravy běží, v pondělí začne uzavírka na ulici 28. října

29. října 2023 11:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostrava pokračuje v projektu rekonstrukce Domu kultury města Ostravy a přístavby koncertního sálu. Aktuálně je v plném proudu první fáze, během které probíhá příprava území a zahrnuje demolici amfiteátru, výstavbu vodohospodářských objektů, geotermálních vrtů či přeložek a přípojek inženýrských sítí. Práce si vyžádají dvousetmetrovou uzavírku ulice 28. října.

Požár kamionu v Bruntálu, plameny způsobily škodu za 900 tisíc korun

27. října 2023 22:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár kamionu s návěsem v pátek 27. října dopoledne zaměstnal profesionální hasiče. Jejich jednotka musela vyrazit do Dukelské ulice v Bruntálu.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více