Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Zloději stačilo pár vteřin a na neuzamčeném kole za 50.000 odjel neznámo kam

27. října 2023 17:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zloděj využil situace a během krátké chvíle ukradl horské kolo za víc jak 50.000 korun. Případ, který se stal ve Velké Polomi 14. října, vyšetřují policisté z Ostravy-Poruby a obracejí se na veřejnost. I když kamerový záznam není vysoké kvality, je možné, že zloděje by někdo mohl poznat, případně s ním mohl přijít do styku.

Armádní řidiči ze zemí NATO trénovali na ostravském polygonu

26. října 2023 22:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V centru Libros v Ostravě před několika dny trénovali profesionální armádní řidiči, a to z několika zemí Evropy. Během tréninkového dne se jim věnovali profesionální instruktoři.

Kriminalisté obvinili dalšího muže za sexuální zneužívání chlapců v ostravském turistickém oddílu

26. října 2023 18:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté v červnu informovali o obvinění bývalého vedoucího turistického oddílu z Ostravy, který sexuálně zneužíval chlapce ve věku od 10 do 15 let. Vyšetřovatelům se následně ozvali další svědci a oběti, aktuálně tak mají informace o více než desítce chlapců, které měl zneužít. Policisté ale také informovali o dalším muži z oddílu, který byl již za podobné skutky dříve odsouzen. Díky vyšetřování se přišlo na to, že sexuálních praktik se dopouštěl i na dalších chlapcích.

Řidič havaroval u Děhylova, zranily se tři děti, které měl v autě, pak nafoukal téměř 2,5 promile

26. října 2023 9:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nevěnoval se řízení, sjel do silniční příkopy, poškodil plynovou přípojku a dva stromy. K tomu všemu zavinil zranění tří nezletilých, které měl v autě. Řeč je o devětačtyřicetiletém muži, který ve vozidle Peugeot havaroval na ulici Porubská před obcí Děhylov. Nehodu vyšetřují policisté.

VIDEO: Pomozte najít zloděje trezoru, jeden má viditelné znaménko nebo tetování na nose

24. října 2023 16:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva zatím neznámí pachatelé násilně vnikli do vnitřních prostor firmy na Ostravsku a podařilo se jim ukrást trezor s hotovostí přes 100.000 korun a platební kartou. Po mužích, které zachytila kamera přímo při činu, pátrají kriminalisté.

Vážná nehoda motorkáře v Paskově, muž v ohrožení života dostal tranzfuzi krve na místě

24. října 2023 13:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci v pondělí 23. října večer zasahovali na Frýdecko-Místecku, kde v Paskově havaroval motocyklista. Šestatřicetiletý muž se velmi vážně zranil a byl v ohrožení života.

VIDEO: Muž si přišel pro oblečení, ale kontejner ho uvěznil na tři hodiny

23. října 2023 11:19 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci mají v uplynulých dnech “štěstí” na muže uvízlé v kontejneru. V minulých dnech zasahovali u sběrného místa na elektroodpad, tentokrát zveřejnili video ze zásahu v Ostravě-Zábřehu, kde kontejner na oblečení uvěznil 41letého muže. Na pomoc čekal asi tři hodiny. Bez pomoci složek IZS by se sám ven nedostal.

Ženu v Ostravě srazil vlak, policisté stále neznají její totožnost, poznáte ji podle oblečení?

23. října 2023 10:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté pátrají po totožnosti ženy, která byla 24. září ráno sražena vlakem v Ostravě-Mariánských Horách. Střet se soupravou nepřežila a vyšetřování vyloučilo cizí zavinění. Žena ale u sebe neměla žádný doklad totožnosti a dosud se ji nepodařilo zjistit.

Noční požár v jerlochovické pálenici, muž se jej snažil uhasit, utrpěl vážné popáleniny

23. října 2023 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pondělí, zhruba hodinu po půlnoci, hořelo ve fulnecké části Jerlochovice, v tamní pálenici alkoholu. Při snaze uhasit požár se zřejmě její majitel nebo zaměstnanec vážně popálil.

Moravskoslezská sestra 2023 vyhlásila vítězky, cenu si odneslo šest zdravotních sestřiček

20. října 2023 14:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj zná výsledky prestižní ankety Moravskoslezská sestra. Finalistky už osmého ročníku byly oceněny na slavnostním galavečeru v aule VŠB-TUO. Odborná porota určila vítězky v pěti kategoriích, lidé mohli hlasovat v anketě Sestra veřejnosti.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více