Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Strážníci v Novém Jičíně čistí město od autovraků

11. prosince 2014 16:41 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Odstranit co nejvíce autovraků z města. Takový úkol dostali rajónoví strážníci Městské policie v Novém Jičíně. Díky pátrání a pomoci místních lidí se jim během několika týdnů podařilo z ulic dostat už 14 vraků. Uvolněná parkovací místa teď mohou využít další řidiči.

V domově pro seniory v Kopřivnici řádil požár

8. prosince 2014 15:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Šest zraněných lidí a škoda za více než 700 tisíc korun. Taková je bilance víkendového požáru domova pro seniory v Kopřivnici. Hasiči tam zasahovali z pátku na sobotu o půl čtvrté ráno.

Výstava v NJ objevuje krásu vinylových desek

4. prosince 2014 15:10 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Krása vinylových desek a jejich obalů. V Novém Jičíně právě začala výstava, která podléhá kouzlu analogového světa gramofonů a nezaměnitelnému praskání desek. Její autoři tvrdí, že tyto typické nosiče se vrací na scénu. S nimi také zajímavě zpracované obaly.

Mezi dětmi v kraji se šíří exantémová onemocnění

4. prosince 2014 15:02 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mezi dětmi v Moravskoslezském kraji se šíří infekční vyrážky spojené s horečkami. Potvrzují to dětští lékaři, kteří se s těmito případy aktuálně často setkávají. Nejčastější diagnózou je pátá a šestá nemoc nebo syndrom s názvem: ruka-noha-ústa.

Členové literárního klubu v NJ připravili další večer

3. prosince 2014 14:22 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Literární klub v Novém Jičíně připravil pro své příznivce další povedený večer. Pod lupou jeho členů byl tentokrát nositel Nobelovy ceny za literaturu George Bernard Shaw. Ten měl mimo jiné zvláštní vztah k ženám. Herci toho využili a s diváky nahlédli do zákulisí jeho života.

Členové literárního klubu v NJ připravili další večer

3. prosince 2014 14:22 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Literární klub v Novém Jičíně připravil pro své příznivce další povedený večer. Pod lupou jeho členů byl tentokrát nositel Nobelovy ceny za literaturu George Bernard Shaw. Ten měl mimo jiné zvláštní vztah k ženám. Herci toho využili a s diváky nahlédli do zákulisí jeho života.

Čtyři stovky dětí v NJ připravily vánoční výstavu

2. prosince 2014 12:09 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji se roztrhl pytel s adventními výstavami. Na náměstích, ve školách, knihovnách a na dalších místech můžete vidět stovky prací, které většinou vytvořily děti z mateřských a základních škol. Například v Novém Jičíně v pondělí slavnostně otevřeli výstavu s názvem Vánoční strom.

Do škol v MS kraji přichází technologie 3D tisku

1. prosince 2014 14:42 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do výuky škol v Moravskoslezském kraji postupně přichází technologie 3D tisku. Na Mendelově střední škole v Novém Jičíně si před časem pořídili novou tiskárnu a své studenty učí 3D modelování. Zavedení této přelomové technologie do výuky zvažují i další školy.

Strážníci MěP Nový Jičín společně darují krev

26. listopadu 2014 13:13 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Strážníci Městské policie v Novém Jičíně už několik let pravidelně darují krev. Čas od času se ale na transfuzním oddělení nemocnice sejdou dohromady. Tentokrát jich bylo i s bývalými kolegy celkem patnáct. Společně chtějí motivovat všechny potenciální dárce.

Krádež alkoholu v Příboru se zlodějům nepodařila

25. listopadu 2014 11:41 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kriminalisté v Příboru vyšetřují řidiče kamionu, který se spolu s dalším mužem domluvil a chtěli ukrást alkohol. Lahve převáželi v nákladním autě a několik jich nenápadně mělo zmizet. Podezřelého chování si ale náhodou všimli policisté, plán zlodějů tak rychle skončil.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více