Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Novojičínská zemědělka vzdělává budoucí ekology

3. října 2014 12:57 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Střední zemědělská škola v Novém Jičíně vzdělává budoucí ekology. Ti by v budoucnu mohli pomoct životnímu prostředí v Moravskoslezském kraji. Učitelé své žáky proto už osm let posílají na praktickou výuku do Valašského ekocentra.

Eva Pilarová vystavuje své fotoobrázky v Novém Jičíně

2. října 2014 11:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Známá zpěvačka Eva Pilarová vystavuje v Novém Jičíně své fotografie. Návštěvnické centrum ji oslovilo, aby své práce ukázala lidem v minigalerii. Při této příležitosti pak samozřejmě nemohl chybět její koncert.

Strážníci Městské policie v N. Jičíně mají nový vůz

1. října 2014 16:14 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zásahy během povodní nebo v městských lesích. Nic z toho teď nebude problém pro strážníky Městské policie v Novém Jičíně. Ve středu totiž dostali nové auto, které je největší z celého jejich vozového parku. Navíc má pohon na všechna čtyři kola. Vybavení městské policie postupně obměňují i další města v kraji.

Na Novojičínsku vznikly dvě nové cyklostezky

29. září 2014 14:30 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dvě nové cyklostezky mohou využívat cyklisté a bruslaři na Novojičínsku. Obě slavnostně zahájily provoz spanilou cyklojízdou v čele se známým velocipédistou Josefem Zimovčákem. Jeden a půl kilometru dlouhá trasa vznikla v Kopřivnici, téměř desetikilometrová stezka pak láká na cestu po bývalé trati z Nového Jičína do Hostašovic.

Na zámku v Kuníně končí letošní ročník Války růží

29. září 2014 14:12 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mezi českými a moravským hrady a zámky zuří válka. Naštěstí se jedná jen o pomyslnou květinovou bitvu. Každoroční akce plná růží a dalších květin letos končí své putování na zámku v Kuníně. Návštěvníci zde mohou vidět vazby předního českého floristy Slávka Rabušice.

Ředitel MěP Nový Jičín uvařil guláš pro bezdomovce

26. září 2014 10:17 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do nezáviděníhodné situace se dostal nový ředitel Městské policie v Novém Jičíně. Facebooková stránka, kterou strážníkům zřídil, má více než 1000 příznivců. Taková ale byla meta, při které se zavázal udělat něco netradičního. Volba padla na vaření guláše pro bezdomovce.

Zloději ukradli z kamionu holicí strojky za 2 miliony

25. září 2014 15:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Řidič kamionu spal, mezitím mu zloději ukradli náklad, který převážel. Jeho auto si vyhlédli na odstavném parkovišti nedaleko Oder. Policisté se obracejí i na diváky televize Polar s prosbou o pomoc při pátrání. Vzniklá škoda je totiž 2 miliony korun.

Novojičínský KVS Laguna je ve vodě s dětmi i rodiči

24. září 2014 15:06 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už jsme vás mnohokrát informovali o úspěších novojičínského Klubu vodních sportů Laguna. Ten má ve svých řadách mistry evropy i světa. Členy a budoucí úspěšné plavce ve vodě doslova loví úplně od malička.

Do průmyslové zóny v NJ zřejmě míří další investor

23. září 2014 12:37 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Až stovky pracovních míst by měly už brzy vzniknout na Novojičínsku. Firma Halla Visteon tam totiž plánuje rozšíření výroby. V Novém Jičíně chce už v příštím roce postavit novou halu v areálu tamní průmyslové zóny. Projekt zatím čeká na konečné schválení.

Boty, botky a botičky na výstavě v Novém Jičíně

22. září 2014 14:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do Nového Jičína dorazila historická kolekce více než dvou stovek bot, botek a botiček. Vidět je můžete na výstavě v Žerotínském zámku. Do města klobouků se dostaly díky zlínskému muzeu, a také starým baťovcům, kteří tyto nádherné kousky začali sbírat ve dvacátých letech minulého století.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více