Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují další krádeže kol v Kopřivnici

19. září 2014 12:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zloděj v Kopřivnici ukradl jízdní kolo, a to i přesto, že byl pod dohledem kamerového systému. Zámek přestřihl během několika vteřin pomocí pákových nůžek. Kopřivničtí policisté vyšetřují od začátku roku více než 50 podobných případů.

Nemocnice v NJ má nové operační sály i ARO

18. září 2014 14:48 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V novojičínské nemocnici dokončili náročnou rekonstrukci centrálních operačních sálů a anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Díky ní mohou lékaři ročně operovat až o 300 onkologických pacientů více než dosud. Do novojičínského komplexního onkologického centra míří pacienti z celého kraje i z dalších částí republiky.

Kriminalisté jsou na stopě dalšímu zloději benzínu

17. září 2014 8:25 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté na Novojičínsku dopadli v srpnu 50letého muže, který má na svědomí více než 70 krádeží benzínu. Teď jsou na stopě dalšímu, který bez zaplacení odjíždí od čerpacích stanic. V jednom případě málem srazil ženu, která měla na benzince službu. Vše zachytily bezpečnostní kamery.

Stavba kolejí k mošnovskému letišti jde podle plánu

16. září 2014 15:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Stavba kolejového napojení letiště Leoše Janáčka pokračuje podle původního plánu. První cestující by vlak, který je přiveze přímo k terminálu, mohli začít využívat už na jaře příštího roku. Vznikne tak unikátní propojení letecké, železniční a také silniční dopravy na jednom místě.

Muž z Nového Jičína propagoval extremismus

15. září 2014 15:09 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Teď se vrátíme k případu třiadvacetiletého muže z Nového Jičína, který propagoval extremismus. Sám navrhoval, vyráběl a prodával oblečení a doplňky s extremistickou tématikou. Na jeho případu spolupracoval i celorepublikový útvar policie.

Hasiči v MS kraji stále vyjíždějí k likvidaci hmyzu

4. září 2014 12:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sezóna včel, vos a sršňů už pomalu končí, i přesto hasiči z celého kraje vyjíždějí k mnoha případům, ke kterým je volají lidé. Jen za poslední dva dny je jich třicítka. Podle včelařů měla včelstva díky letošnímu počasí ideální podmínky k rojení.

Orlí samici Cecilku na Slovensku někdo zastřelil

3. září 2014 16:17 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Záchranná stanice v Bartošovicích hlásí další významnou ztrátu v projektu Návrat Orla skalního do České republiky. Na Slovensku byla nalezena mrtvá orlice Cecilka. I když bylo tělo v pokročilém stádiu rozkladu, je jasné, že ji někdo zastřelil.

Lidé v MS kraji se stále více zadlužují

2. září 2014 13:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji se stále více zadlužují. Podle statistik je náš region v meziročním srovnání opět v čele celorepublikových statistik. Žije v něm největší počet obyvatel, kteří mají dluhy, a to 14 procent.

Na bývalou trať z Nového Jičína se vrací KOLEJE

2. září 2014 13:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Místo bývalé tratě z Nového Jičína do Hostašovic budou znovu koleje. Tedy alespoň v novém logotypu a názvu, který vznikající desetikilometrová cyklostezka získala. Svazek obcí, který za cyklotrasou stojí, kvůli tomu vypsal soutěž, do které se přihlásilo 75 autorů z celé republiky.

Malířka Alena Schäferová vystavuje v Novém Jičíně

29. srpna 2014 12:36 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Známá malířka a kostýmní výtvarnice Alena Schäferová vystavuje v Novém Jičíně. Ve městě, kde se narodila, má vůbec poprvé rozsáhlou výstavu. Návštěvníkům Nové galerie Žerotínského zámku na ní představuje svou tvorbu v posledních patnácti letech.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více