Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Cyklisté závodili na 4. ročníku Grand Prix Forman

4. srpna 2014 12:34 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Okolí Nového Jičína se v neděli proměnilo v závodní okruh. Na čtrnáctikilometrové trase proběhl čtvrtý ročník cyklistického závodu Grand Prix Forman. Na start se postupně postavilo přes 170 závodníků z celého kraje i ze zahraničí.

Muzeum v NJ získalo milionový porcelánový dar

1. srpna 2014 13:15 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vzácný porcelán starý desítky let, v obrovské hodnotě. Muzeum Novojičínska obdrželo ojedinělý dar. Starší manželský pár z Prahy odkázal do jeho sbírek tři stovky figurek a sošek. Už v těchto dnech je mohou vidět návštěvníci muzea.

Hotel Praha v Novém Jičíně zažívá další rekonstrukci

31. července 2014 13:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Secesní perla Nového Jičína - hotel Praha - prochází další etapou rekonstrukce. Částečně omezen musel být kvůli ní i provoz restaurace. Dělníci totiž sanují podlahy, schodiště a další části budovy.

Lékaři v NJ testují moderní léčbu atopického ekzému

30. července 2014 15:02 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Lékaři v novojičínské nemocnici testují moderní léčbu atopického ekzému. Místo mastí a klasických léků využívají přístroj, který dokáže oddělit a regulovat krevní prvky. Dosavadní výsledky léčby jsou výborné.

Neslyšícím v novojičínské nemocnici pomůže tablet

28. července 2014 14:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nemocnice v našem kraji se snaží zlepšovat podmínky pro handicapované. Využívají přitom i moderní technologie. Například v novojičínské nemocnici mají k dispozici nový tablet, který neslyšícím pacientům nebo návštěvníkům pomůže s překladem ve znakové řeči.

Na Novojičínsko zavítala Beskyd Rallye Turzovka

25. července 2014 14:06 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

I letos na Novojičínsko zavítala spanilá jízda veteránů Beskyd Rallye Turzovka. Historické vozy se svými majiteli dopoledne přijely na náměstí v Novém Jičíně. Lidem se představilo zhruba 140 veteránů včetně historických motocyklů.

V Novém Jičíně finišuje přestavba sídliště Dlouhá

24. července 2014 13:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně finišují s revitalizací sídliště Dlouhá. Lidé, kteří v této lokalitě bydlí, už zaznamenali několik změn. Jedna z největších je před komplexem Máj, kde vznikl miniparčík s lavičkami a novými chodníky.

V Novém Jičíně organizují brigády pro studenty

23. července 2014 10:52 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mladí lidé v Novém Jičíně uklízejí město a pomáhají s údržbou. V plném proudu je tam projekt s názvem Zelené město 2014. Nový Jičín na něj vyčlenil 400 tisíc korun a zaměstnává studenty na letních brigádách.

Zimní stadion v Novém Jičíně už má led

22. července 2014 8:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

I když je léto v plném proudu, do Nového Jičína už dorazila zima. Samozřejmě, že pouze na místní zimní stadion, kde je od 3. července v provozu ledová plocha. V těchto dnech na ni trénují krasobruslaři z Islandu.

Ploutvařka Klára Křepelková vyhrála na MS v Řecku

21. července 2014 13:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Klára Křepelková - to je jméno čerstvé dvojnásobné mistryně světa v plavání s ploutvemi. Členka novojičínských lagunářů a také české reprezentace, vybojovala dvě zlaté medaile na mistrovství světa v Řecku. Úspěchy přivezli i její kolegové.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více