Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Města MS kraje trápí pohozené injekční stříkačky

4. července 2014 14:01 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji stále častěji upozorňují na nálezy pohozených injekčních stříkaček. Většinou se jedná o problematiku větších měst. Tam ale fungují terénní programy a kontaktní centra pro drogově závislé. Všichni ale možnost bezplatné výměny jehel bohužel nevyužívají.

Výstava v NJ mapuje hudební scénu od roku 1956

3. července 2014 10:25 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Od roku 1956 až do dneška. Tento téměř šedesátiletý úsek mapuje výstava fotografií Jaroslava Blažka v Novém Jičíně. Autor se zaměřuje na fotografování kapel a stal se z něj i sběratel. To nejlepší ze své obsáhlé sbírky vystavuje v Návštěvnickém centru.

Studenti v NJ malovali na chodbách v nemocnici

2. července 2014 14:35 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Obrazová minigalerie a malby na stěnách neurologického oddělení. To je výsledek spolupráce novojičínské nemocnice a střední školy Educa. Studenti oboru Reprodukční grafik vzali do rukou štětce a barvy, a na nemocničních zdech vytvořili zajímavé obrazy. Spokojeni jsou nejen pacienti, ale i lékaři.

Na budoucí cyklotrase z NJ jsou zpět opravené mosty

1. července 2014 13:08 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na budoucí drážní cyklostezku z Nového Jičína do Hostašovic se vrátily opravené mosty. Na původní místo je musel usadit jeřáb. Stavba desetikilometrové cyklostezky je v plném proudu. Podle svazku obcí je harmonogram prací ve zhruba čtrnáctidenním předstihu.

Policie v Novém Jičíně zajistila 25 opilých mladistvých

30. června 2014 15:49 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

25 opilých mladistvých. Takto dopadla policejní preventivní akce v Novém Jičíně. Mladí lidé se v pátek loučili se školním rokem a mnohým se oslava prázdnin vymkla z rukou. Nejmladšímu ze zajištěných bylo teprve 13 let.

Policie na Novojičínsku kontrolovala zastavárny

27. června 2014 14:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sošky, motorové pily, stříbrné řetízky a další věci. To vše zabavila policie při kontrolách bazarů a zastaváren na Novojičínsku. Policisté vytipovali několik těchto provozoven a na kontrolu vyrazili s pracovníky Živnostenského úřadu.

O kostýmované prohlídky Nového Jičína byl zájem

26. června 2014 9:25 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Návštěvnické centrum Město klobouků nabídlo v červnu možnost kostýmovaných prohlídek Nového Jičína. Velký zájem o ně měly děti z mateřských a základních škol. Na každém z pěti stanovišť je čekala legendární nebo pohádková postava.

V Novém Jičíně ocenili úspěšné žáky základních škol

25. června 2014 14:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nový Jičín ocenil nadané a úspěšné žáky svých základních škol. Do výběru se dostali talentovaní sportovci i ti, kteří uspěli v mnoha vědomostních soutěžích. Vedení města je pozvalo na slavnostní ocenění do auly na radnici

Premiér Sobotka navštívil Moravskoslezský kraj

24. června 2014 11:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Stovky pracovních míst a vstup strategického investora - to vše je na dobré cestě do Moravskoslezského kraje. Během své pondělní návštěvy to potvrdil předseda vlády Bohuslav Sobotka. Premiér společně s hejtmanem kraje navštívil i tradiční závod Tatra v Kopřivnici a město Nový Jičín.

V Novém Jičíně odvolali ředitele Technických služeb

20. června 2014 13:09 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Radní Nového Jičína odvolali ředitele technických služeb Milana Grestenbergera. Ten je zároveň i zastupitelem a mluví o politické popravě. Městu se nelíbila sílící kritika a stížnosti občanů na fungování technických služeb. Důvodů ale bylo více.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více