Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Plánovaná oprava bazénu v NJ letos neproběhne

19. června 2014 11:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Plánovaná oprava krytého bazénu v Novém Jičíně letos neproběhne. Komise i rada města zrušila výběrové řízení na dodavatelskou firmu. Budova bazénu má problémy s korodující střechou. A přidávají se i další nezbytnosti.

Kunínský zámek hostí výstavu čínského umění

18. června 2014 14:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Barevný svět vyobrazený v čínském lidovém umění. Zámek Kunín na Novojičínsku hostí další mimořádnou výstavu. V jeho útrobách tentokrát najdete porcelán, historické sošky nebo tradiční papírové draky. Kunínský zámek je s asijskou kulturou spjat díky svému poslednímu majiteli Viktoru Bauerovi.

Práce na unikátním lesoparku v N. Jičíně pokračují

16. června 2014 13:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Už jsme vás informovali o vznikajícím lesoparku na Skalkách v Novém Jičíně. Na místě jsou už vidět velké změny - od terénních úprav až po jarní výsadbu okrasných keřů a rostlin. Dlouhodobě oblíbená vycházková trasa za Novým Jičínem se postupně mění v unikátní oddechovou zónu.

V Novém Jičíně ocenili pravidelné dárce krve

12. června 2014 11:25 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně ocenili dárce krve. Zástupci radnice poděkovali všem, kteří dosáhli více než čtyřiceti odběrů nejcennější tekutiny. Novojičínské transfúzní centrum jich eviduje téměř padesát.

Havárie linkového autobusu u Oder na Novojičínsku

12. června 2014 11:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Autobus s dvaceti lidmi ve středu před polednem havaroval u Oder. V zatáčce vyjel ze silnice a přepadl přes svodidla do příkopu u cesty. Podle policie záchranáři na místě ošetřili deset osob, které vrtulník a sanitky převezly do nemocnic.

Inspirovano mořem - výstava keramiky v N. Jičíně

11. června 2014 14:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na Staré poště v Novém Jičíně pravidelně představují práce umělců z města i širšího okolí. Právě tam začala výstava mladé autorky Veroniky Horecké, kterou fascinuje unikátnost a krása podmořských hlubin. Svou inspiraci přenáší do netradičních a velmi originálních keramických prací.

Archivy v MS kraji oslavily svůj mezinárodní den

10. června 2014 15:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Archivy v Moravskoslezském kraji oslavily svůj mezinárodní den. Dveře do útrob depozitářů, kde jsou zachovány staré dokumenty a archiválie, otevřely všem zájemcům už pošesté. Zájem lidí o tuto akci, která náleží k 9. červnu, stále roste.

Cyklotour na pomoc dětem dorazila i do MS kraje

10. června 2014 7:57 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na kole dětem – název celorepublikové cyklotour, která projíždí i Moravskosleszkým krajem a pomáhá onkologicky nemocným. Peloton cyklistů o víkendu dorazil i do Nového Jičína. Na Masarykově náměstí měl v pořadí čtvrtou zastávku.

Vznikající cyklostezka z N. Jičína hledá své logo

5. června 2014 12:10 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na zrušené železniční trati mezi Novým Jičínem a Hostašovicemi vzniká nová cyklostezka. Svazek obcí právě vyhlásil soutěž o její logo. Přihlásit se může kdokoliv a s případným vítězným návrhem získat honorář.

Město fotografií Jiřího Kudělky v Novém Jičíně

4. června 2014 10:59 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Výtvarná fotografie a grafika - to jsou dvě hlavní domény Jiřího Kudělky z Ostravy. Zkušený fotograf aktuálně představuje své práce v Návštěvnickém centru Město klobouků v Novém Jičíně.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více