Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Klášterní kouskování do Fulneku přineslo módu

3. června 2014 10:55 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Klášterní kouskování - název, za kterým se skrývá netradiční módní přehlídka a dobročinný bazar. To vše na podporu Kapucínského kláštera ve Fulneku. O jeho obnovu se už dlouhou dobu snaží parta nadšenců a také obyvatelé města

Facebooková stránka TV Polar má 3000 fanoušků

3. června 2014 10:46 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Více než 3000 - tolik fanoušků má televize Polar na sociální síti Facebook. Rodina našich příznivců se rozrůstá každým dnem. Tuto metu jsme společně překonali o víkendu.

Kulturista Lukáš Kelnar z NJ vyhrál mistrovství ČR

30. května 2014 9:29 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Po pěti letech začal znovu soutěžit a byl z toho titul Mistra republiky. Kulturista Lukáš Kelnar z Nového Jičína se na soutěžích ukázal už mnohokrát. Zatím ale dosáhl jen na třetí nebo druhá místa. Až v tomto roce se mu povedl výrazný úspěch.

V Moravskoslezském kraji přibývají veřejné toalety

29. května 2014 12:38 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ve městech a obcích Moravskoslezského kraje přibývají veřejné toalety. Další, a úplně nové, otevřou už za několik dnů v Odrách. Díky dotaci se tam podařilo postavit i veřejnou sprchu. Tu ocení hlavně cyklisti.

Muzeum Novojičínska nalezlo kost oběti kanibalů

28. května 2014 16:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Muzeum Novojičínska si připisuje další zajímavý objev. Jeho pracovníci ve sbírkách nově identifikovali oštěp, jehož součástí je lýtková kost člověka, kterého snědli kanibalové. Muzeum na objev přišlo díky práci na výstavě k rakousko-uherské expedici do Pacifiku.

Mladý taneční pár z NJ vyhrává všechny soutěže

27. května 2014 10:29 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Skvělý úspěch novojičínských tanečníků z klubu Fokus. Mladý pár Nela Valchářová a Adam Kormoš si o víkendu vytančil dvě zlaté medaile na mezinárodních soutěžích v Hodoníně a v Brně. Věnují se latinsko-americkým tancům a všichni jim předpovídají ještě hodně úspěchů.

Veletrh Novojičínska má za sebou 15. ročník

26. května 2014 14:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Veletrh Novojičínska má za sebou další, už patnáctý ročník. Tradiční akce, která podporuje podnikatele a firmy z regionu proběhla o víkendu na zimním stadionu v Novém Jičíně. Zájem prezentovat své výrobky nebo služby mělo téměř sedmdesát podnikatelů a firem.

Výsledky eurovoleb v MS kraji

26. května 2014 9:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

1. ČSSD (24,05%), 2. ANO 2011 (13,73%), 3. KSČM (13,37%), 4. KDU-ČSL (11,54%), 5. ODS (8,88%), 6. TOP09 a STAN (7,58%)

Výstava v NJ připomíná výročí 1. světové války

23. května 2014 13:07 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Celý svět si v tomto roce připomíná 100. výročí 1. světové války. Zásadnímu konfliktu věnují pozornost i v Novém Jičíně. Ve čtvrtek tam slavnostně zahájili velkou výstavu. Ta veřejnosti přibližuje dobu před sto lety a také vznik Československých legií.

Mladý zápasník z NJ se stal mistrem republiky

22. května 2014 7:53 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín má dalšího mistra republiky. Tentokrát je to mladý zápasník Tomáš Čambal. Ten v Ostravě vybojoval zlatou medaili ve volném stylu žáků do 59 kilogramů. Navázal tak na vítězství v novojičínském Memoriálu Miroslava Rešla.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více