Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hendikepovaní z Nového Jičína "jednou nohou v práci"

19. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Najeli skoro 600 kilometrů a navštívili desítku firem a továren v kraji. Klienti sociálně-terapeutických dílen z Nového Jičína byli „jednou nohou v práci". Své společné zážitky všem ukázali na fotografické výstavě na radnici.

Unikátní smyslová zahrada v Novém Jičíně

18. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Unikátní smyslovou zahradu otevřeli před několika dny v Novém Jičíně. Využívají ji děti se zdravotním postižením ve zdejší speciální základní a mateřské škole. Vyrazit do terénu a naplno procvičit své smysly jim počasí dovolilo až v posledních dnech.

Systém Spotřebitelského ombudsmana i v Moravskoslezském kraji

17. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji se mohou obrátit na takzvaného Spotřebitelského ombudsmana. Tento nový systém zřídilo Ministerstvo průmyslu a obchodu a má pomáhat hlavně seniorům. Úředníci živnostenského úřadu poradí lidem jak postupovat a lépe domoct svých práv.

Polední zloděj z Novojičínska a Třinecka je dopaden

14. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Polední zloděj skončil v poutech. Policie zatkla šestadvacetiletého muže, který vykrádal zlatnictví a další prodejny na Třinecku a Novojičínsku. Svou návštěvu si vždy načasoval na polední přestávku, kdy zaměstnanci byli na obědě.

Řidiči na Novojičínsku nacvičovali první pomoc

13. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další preventivní akce policistů na cestách Novojičínska, tentokrát zaměřená na záchranu lidského života. Řidiči se dozvěděli, jak správně poskytnout první pomoc při nehodě. Do této situace se na cestách v kraji dostávají stovky lidí. Často ale vůbec netuší, jak se zachovat.

Zloději na Novojičínsku se zaměřili na Octavie

11. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pozor by si teď měli dát všichni řidiči, a zvláště ti, kteří vlastní Škodu Octavia. Právě na tento velmi rozšířený typ aut se zaměřili zloději v posledních dnech a to hlavně na Novojičínsku. Vnikli do několika vozidel a se třemi z nich odjeli.

Výtvarník Oldřich Hyvnar vystavuje v Kopřivnici

10. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Maluje celý život, jeho kresby znají generace dětí po celé Evropě, ale nikdy neměl výstavu. Výtvarník a učitel Oldřich Hyvnar z Nového Jičína ji proto musel dostat k narozeninám. Jeho šedesátiny tak ozdobila velká expozice, kterou mu připravili jeho synové v muzeu v Kopřivnici.

Archivy v Moravskoslezském kraji jsou otevřeny veřejnosti

7. června 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Archiv jako křižovatka mezi minulostí a přítomností. Tímto heslem se řídí další ročník akcí u příležitosti Mezinárodního dne archivů. Depozitáře jsou pro veřejnost přístupné v celém Moravskoslezském kraji právě v těchto dnech a všude nabízejí zajímavý program.

Divoké dny na cestách Novojičínska

6. června 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Poslední dny na cestách na Novojičínsku byly více než pestré. U několika dopravních nehod musel asistovat také vrtulník záchranné služby. Dopravní policisté řešili i několik kuriózních případů.

E-aukce energií pro domácnosti v Novém Jičíně byla úspěšná

31. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pár minut po čtvrtečním poledni skončila v Novém Jičíně první e-aukce energií pro domácnosti. A stejně jako ve většině měst a obcí Moravskoslezského kraje, i tady dopadla úspěšně. Domácnosti ušetří za elektřinu a plyn více než 22 procent.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více