Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Přírodní klobouky byly kdysi v Moravskoslezském kraji oblíbené

30. května 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Klobouk z choroše nebo z kůry stromu. Tyto pokrývky hlavy byly v minulosti v Moravskoslezském kraji typické. Jak se vyrábí, mohly vidět děti ze základních škol v Novém Jičíně, tedy z města klobouků.

Novojičínské taneční jaro

29. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dětské taneční soubory z celého Moravskoslezského kraje se sjely do Nového Jičína. Právě tady totiž proběhl další ročník známé soutěže Novojičínské taneční jaro. Místní středisko volného času bylo beznadějně plné - přijelo tady totiž pět stovek dětí.

14. ročník Veletrhu Novojičínska

28. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Přesně čtrnáct let oslavil o víkendu Veletrh Novojičínska. Tradiční akce přilákala na novojičínský zimní stadion desítky podnikatelů a vystavovatelů. Návštěvníky čekal i doprovodný program a spousta ochutnávek.

Amputace nohy záminkou okradení seniorky v NJ

27. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další okradená seniorka, tentokrát ale s těžko uvěřitelným příběhem. Dvojice zatím neznámých zlodějů oslovila starší paní přímo před nemocnicí v Novém Jičíně. Tvrdili, že potřebují peníze na operaci svého syna. Žena jim bohužel uvěřila.

Zloději vykradli dům v Novém Jičíně a vzali i auto

24. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Byli doma a spali. Ani to neodradilo zloděje, který se vloupal do jejich domu. Policie vyšetřuje tyto případy poměrně často, tentokrát přímo v Novém Jičíně. Třešničkou na dortu je, že zloději ukradli i auto a odjeli v něm.

Šachohrátky Pavla Klose na Staré poště v Novém Jičíně

23. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jazzman, učitel a také výtvarník Pavel Klos vystavuje své Šachohrátky. Jeho díla vznikají v době, kdy si potřebuje odpočinout od hudby. Společně s námi se na ně můžete právě teď podívat, a to do Nového Jičína.

Bohdan Chvátal z Nového Jičína oslavil 100 let

23. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Teď pro vás máme dalšího jubilanta a opět z Nového Jičína. V místním domově pro seniory oslavil své sté narozeniny Bohdan Chvátal. U tak významného jubilea nemohla chybět ani televize Polar

Dětská soutěž Stop násilí zná vítěze

21. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dětská soutěž Stop násilí už zná své vítěze. Preventivní projekt novojičínských policistů, o kterém jsme vás informovali v minulých týdnech, se zaměřil na násilí, agresivitu a šikanu. Stovka přihlášených děl překvapila porotu svou otevřeností a téměř dospělým přístupem dětí k těmto vážným tématům.

Studénka podává žalobu kvůli bleskové povodni

20. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Žalobu na neznámého pachatele připravují ve Studénce na Novojičínsku. Minulý týden tam přívalový déšť vyplavil desítky domů. Vedení města chce, aby policie vyšetřila, kdo může za celou situaci.

Školní rok v novojičínském Fokusu je u konce

17. května 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Školní rok v novojičínském Fokusu je u konce. Místní středisko volného času proto pozvalo rodiče a kamarády dětí na tradiční akademii. Všichni kdo mohli, se předvedli na pódiu Beskydského divadla. Ještě před začátkem tady bylo beznadějně plno.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více