Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně nainstalovali babybox

29. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínsko je zatím posledním regionem v Moravskoslezském kraji, kde není babybox. Změní se to už brzy. V areálu novojičínské nemocnice totiž nainstalovali zcela nový. Matkám v nouzi bude k dispozici už za pár dní.

Úspěch novojičínského Ondrášku na festivalu v Číně

29. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Komorní sbor Ondrášku před několika dny přivezl z jihočínského Kantonu dvě platinové medaile z mezinárodního sborového festivalu. Skvělý úspěch šli členové Ondrášku představit na radnici. Kamera TV POLAR tam nechyběla.

Mistři světa v akci - lagunáři bilancují skvělou sezónu v Novém Jičíně

26. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Lagunářům v Novém Jičíně se po poctivé dvaadvacetileté práci podařilo dosáhnout nejvyšších met. Kluboví plavci jsou mistři světa a další úspěchy mají před sebou. Prezentaci výsledků klubu a také vizi do dalších let představili na Modrém mítinku.

Nový Jičín staví separační dvůr

20. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně bude už příští rok nový separační dvůr. Kapacita stávajícího, na Palackého ulici už nestačí. V těchto dnech se začalo stavět.

Koncert zpěváka Martina Kleina v Novém Jičíně

20. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Možná jeho jméno neznáte, ale zpívá výborně. Martin Klein, žák Odborného učiliště a praktické školy v Novém Jičíně. V květnu letošního roku vyhrál celostátní soutěž Začarovaná písnička a právě dnes měl svůj velký koncert.

Úspěch novojičínského Ondrášku v Číně: dvě platinové medaile

20. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Skvělá zpráva dorazila do Nového Jičína až z Číny. Komorní sbor Ondrášku se právě odtud před pár dny vrátil. Zúčastnil se mezinárodního sborového festivalu a vybojoval dvě platinové medaile.

Den otevřených dveří v novojičínských soukromých školách

19. listopadu 2012 0:16 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ve čtvrtek 15. listopadu měly soukromé školy Čech, Moravy a Slezska otevřené dveře. Tento projekt má za cíl lépe sdělit lidem, jak funguje soukromé školství a samozřejmě budovat vztah se studenty a rodiči. S kamerou jsme navštívili mateřinku Beruška a střední školu Educa.

14. ročník turnaje ve stolním tenise v Loučce

19. listopadu 2012 0:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Za sportem míříme do haly v Loučce, kde měli o víkendu svátek stolní tenisté. S poměrně velkou účastí tady od sobotního rána bojovali v turnaji neregistrovaných. Tato sportovní událost má svou historii, letos běžel její čtrnáctý ročník.

Studenti přednášejí o kyberšikaně v Novém Jičíně

18. listopadu 2012 0:07 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Před časem jsme vysílali reportáž o úspěchu studentů Mendelovy střední školy. Vyhráli celorepublikovou soutěž s komiksem o kyberšikaně. Studenti teď o chování ve virtuálním prostoru přednášejí dětem ze základních škol.

Kácení stromů na ulici Mendelova v Novém Jičíně

13. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V rámci projektu revitalizace sídliště v minulých dnech skáceli na ulici Mendlova, nedaleko gymnázia, několik smrků. Část obyvatel přilehlých domů s tímto záměrem už předem nesouhlasila a vedení města adresovala petici.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více